Wat is de mode in Italië vandaag de dag?

Wat is de mode in Italië vandaag de dag?

Italië is al eeuwenlang bekend als modehoofdstad. Italiaanse kleding is apart met veel persoonlijkheid. Toch is de kwaliteit ook echt altijd goed. Wanneer je op zoek gaan naar de Italiaanse mode zul je al snel kiezen voor Milaan. Toch heeft Italië veel meer te bieden als alleen Milaan. Ook in andere steden kun je goed shoppen en wanneer je er toch bent kun je er net zo goed een vakantie aan vastplakken en genieten van andere mooie plekken toch?

De regio Puglia

Wel eens gehoord van de regio Puglia? Denk aan schilderachtige plaatsjes aan de kust, uitgestrekte wijngaarden en prachtige landschappen. De regio Puglia is gelegen in het zuiden van Italië en is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Puglia heeft nog veel meer te bieden als alleen landschappen. Ook zijn er stadjes te vinden waar je heerlijk kunt struinen maar ook kunt genieten van de prachtige zeeën. Toch is Puglia opvallend genoeg een arm gebied wat betekend dat de prijzen voor hotels en horeca laag liggen. Zo kun je dus voor een relatief laag budget genieten van een heerlijke vakantie en hou je geld over om heerlijk te kunnen shoppen, en dat is toch nooit verkeerd?

Het kustplaatsje Polignano a Mare

Wanneer je toch een bezoek gaat brengen aan Puglia, kies dan eens voor een vakantie die iets veelzijdiger is. Naast de kustlijn en de grote steden kun je ook kiezen voor kleinere plaatsen. Polignano a mare is daar een van. Deze stad is ook gelegen aan de kust en is een van de fraaiste steden in Puglia. De stad is gebouwd op de steile kliffen van de Adriatische zee. Doordat er op deze kliffen allerlei witte gebouwen zijn geplaatst roept de stad een idyllisch gevoel op. Naast dat deze stad erg fraai is, is het ook nog eens enorm gezellig. De stad krijgt jaarlijks dan ook veel toeristen maar is daarentegen nooit te druk. Dat is sowieso wel een voordeel van de gehele regio Puglia.

Het strand van Bari

Na al dat wandelen en steden bezoeken wil je natuurlijk ook een dag kunnen genieten. Bari is de plek om dan naar toe te gaan. Het water is hier heerlijk warm! Neem je snorkelspullen mee want je kunt hier de visjes zien zwemmen.