De beste tips om jouw eigen t-shirt te ontwerpen

De beste tips om jouw eigen t-shirt te ontwerpen

Of je nu van plan bent om een uniek t-shirt te creëren die alleen voor jou is of een geheel eigen kledinglijn wilt starten, bij het vormgeven van een t-shirt zijn er een aantal algemene designtips die je kunnen helpen het maximale uit je creativiteit te halen en een waanzinnig ontwerp te bewerkstelligen. Je wilt natuurlijk iets moois maken waar mensen zich mee verbonden voelen en iets is dat ze willen dragen. Je hebt namelijk te maken met zaken als kleur en maat, en zelfs de stijl van het kledingstuk of merk kan van invloed zijn op iemands verlangen om je ontwerp te dragen. We geven je hier de beste tips voor het maken van een shirtontwerp dat jij en andere mensen graag willen dragen. 

Houd het simpel!

Het leven is al complex genoeg, dus waarom zou je het design van jouw nieuwe t-shirt ingewikkeld moeten maken? Bovendien wil niemand aangestaard worden terwijl iemand probeert te achterhalen wat er eigenlijk op je t-shirt staat. Een sterk t-shirt design moet in een handomdraai herkenbaar zijn en iets duidelijk maken, of het nu gaat om een boodschap of een coole vormgeving. 

Daarnaast kunnen te drukke ontwerpen onoverzichtelijk worden, problemen opleveren bij het drukken, en onhandig zijn om snel te dragen. Ga daarom aan de slag met één boodschap of beeld dat je wilt uitstralen en concentreer je daarop voor een fantastisch shirtontwerp. Probeer alle ontwerpelementen weg te halen die er niet hoeven te zijn. Je kunt er zelfs voor kiezen om in zwart-wit te ontwerpen om het nog eenvoudiger te maken. Je kunt later natuurlijk altijd nog kleur toevoegen!

Overweeg de kleur van het t-shirt

Of het nu gaat om een t-shirt of hoodie bedrukken, in beide gevallen is het van vitaal belang om goed na te denken over de kleur. Kleur weet de aandacht te trekken, creëert een emotionele band en is vaak de hoofdzakelijke reden waarom iemand zich aangetrokken voelt tot een bepaald kledingstuk en het besluit om te kopen. Dus voordat je te ver raakt met het ontwerpen van je t-shirt, probeer vast te stellen welke kleur het daadwerkelijke shirt zal zijn, zodat je precies weet wat je moet doen om je ontwerp passend te maken. Houd er ook rekening mee om kleuren te combineren die goed bij elkaar passen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om contrasterende kleuren te selecteren die ervoor zorgen dat elke kleur de nadruk weet te leggen.

Vind een goede drukkerij

Tenslotte is het natuurlijk van cruciaal belang om een drukkerij te kiezen die in staat is om hoogwaardige prints te bewerkstelligen. Als je op zoek bent naar een drukkerij waarbij je met een handige ontwerptool op geheel eigen wijze jouw creativiteit kan uiten, dan ben je bij Omnishirt aan het juiste adres. Omnishirt staat er niet alleen om bekend om uitzonderlijke kwaliteit te leveren van zowel het kledingmateriaal als de afdruk, er is bovendien de mogelijkheid om te kiezen uit tal van verschillende soorten kleding, waaronder longsleeves, hoodies, jassen, ondergoed en natuurlijk t-shirts!