Even heerlijk ontspannen? Geniet op het eiland Corsica

Even heerlijk ontspannen? Geniet op het eiland Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee. Het is een autonome regio van Frankrijk en ligt zuidelijk van het land. Corsica staat bekend om zijn natuur en het is niks voor niks dat meerdere natuurreservaten op het eiland tot de UNESCO-werelderfgoedlijst behoren. Door deze natuur is het dan ook zeker de moeite waard om een rondreis Corsica te doen.

De natuur van Corsica

Het eiland Corsica bezit over een aantal mooie plekken voor natuurliefhebbers. Zo heb je het Plage de Palombaggia, wat gezien wordt als het beste strand van het eiland met het witte en zachte zand en het ondiepe water. Het strand is zo’n 2 kilometer lang waardoor er genoeg plek is voor alle bezoekers. Een ander geliefd strand is Plage de Saleccia, met wit zand, turkoois water en groene duinen heeft het een tropische sfeer. Wel is het hier altijd erg druk. Voor wandelaars is de Gorges de la Restoncia een bezoekje waard. Dit pad loopt langs de rivier en het meer en geeft je een goed beeld van de omgeving. Het gebied is erg rotsachtig dus goede wandelschoenen zijn handig. Tenslotte zijn ook de Calanques de Piana een bezienswaardigheid en staat het niks voor niks op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Deze kalkrotsten bevinden zich tussen Ajaccio en Calvi in de Golf van Porto. De rotspieken zijn indrukwekkend om te zien en strekken zich naar de zee uit. Volg de D81 voor het beste uitzicht op dit natuurgebied.

Bezienswaardigheden Corsica

Naast de natuur staan er ook andere dingen op de lijst van bezienswaardigheden Corsica. Zo heb je de stad Calvi, wat omringd wordt door een oude verdedigingstunnel uit de 15e eeuw. Ook de straten stammen af uit deze tijd en je waant je in een Ottomaans tijdperk. Verder staat hier ook het huis waar Columbus ooit heeft gewoond. Een andere bijzondere plek op het eiland is het geboortehuis van de bekende Napoleon Bonaparte, die onze geschiedenis voor een groot deel heeft geschreven. Hij werd geboren in Ajaccio en het huis Maison Bonaparte is open voor publiek. Het huis is ingericht zoals het er in de 18e eeuw uitzag en geeft zo een goed beeld van de jeugd van Bonaparte. Kortom, Corsica is een eiland met veel natuur en geschiedenis en een rondreis combineert beide elementen.