Shoppen en bezienswaardigheden in Florence

Shoppen en bezienswaardigheden in Florence

Ben jij iemand die houdt van shoppen? Maar die dat wel het liefste doet in een bijzondere stad? Kies er dan voor om te gaan shoppen in Florence! Deze unieke stad in het Noorden van Italiƫ bruist van de energie en heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en historie. Florence is een heerlijke stad om bijvoorbeeld te bezoeken als je bijvoorbeeld een weekendje weg wilt gaan, maar ook voor een wat langere vakantie is er veel te zien en te beleven. Hou je van lekker eten en drinken? Florence staat bekend om zijn heerlijke lokale gerechten, ook vind je er de heerlijkste wijnen. Bovendien zijn er prachtige bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Welke dit zoal zijn? Je leest het hieronder!

Bezienswaardigheden Florence

Naast prachtige modewinkels, kun je in Florence ook mooie bezienswaardigheden bezoeken. Florence bezienswaardigheden kenmerken zich vooral door de klasse en stijl die ze uitstralen. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan het prachtige plein Piazza della Signoria, aan dit plein grenzen schitterende monumentale panden zoals het Palazzo Vecchio. Ook vind je hier vlakbij de brug Ponte Vecchio. Langs deze brug kun je leuke winkels vinden waar je unieke vintage kunt kopen. Prima plek dus om te shoppen, zeker als je naast nieuwe kleding, ook regelmatig tweedehands kleding koopt. Een duurzame keuze, waarmee je ook nog eens geld bespaart. Ideale plek dus deze brug, zeker voor de shoppers die winkelen willen combineren met het bezoeken van leuke bezienswaardigheden!

Musea en kathedralen

Hou je van het bezoeken van musea? Dan is Florence de ideale stad voor jou. Je vindt hier bijvoorbeeld het Uffizi-museum. Hier vind je prachtige kunst uit de renaissance periode, waaronder schilderijen en beeldhouwwerken. Het museum is gevestigd in een prachtig pand uit de zestiende eeuw, waar vroeger de Italiaanse overheid kantoor hield. Breng ook een bezoek aan Duomo kathedraal van Florence, deze prachtige kathedraal staat in het centrum van Florence en is maar 114 meter hoog. Er kunnen maar liefst 30.000 bezoekers tegelijk in deze Duomo, een ongekend grote kathedraal dus, waar veel valt te zien. In het gebouw zijn ook prachtige kunstwerken te vinden, je kunt er met gemak een paar uur lopen als je al deze kunstwerken goed wilt bekijken. Een echte aanrader dus!