7 redenen voor een massage

7 redenen voor een massage

Voor alles een reden, wat ontspannen moeten we allemaal. Maar voor een goede massage kunnen wij wel 7 massages bedenken. Nu kun je er echt niet meer onderuit, om je deze maand nog even te laten masseren. Toch?

1. Voorkomt stress

Een massage zorgt ervoor dat je even compleet ontspant. Je zet je gedachte even stil en denkt even niet meer aan de dingen die je allemaal hoeft te doen. Uit onderzoek is gebleken dat een massage de stresshormonen verminderd.

2. Gezondere huid

Je komt een stuk beter in je vel te zitten. In dit geval, letterlijk. Je huid wordt namelijk door de olie icm de massage elastischer. Het wordt een soort van los gekneed. Hierdoor krijg je een betere doorbloeding en (daar weer een gevolg van) een mooiere uitstraling van de huid.

3. Afvalstoffen worden beter afgevoerd

Huh? Jazeker. Een massage activeert de lymevaten. Zij zorgen ervoor dat afvalstoffen het lichaam snel verlaten. Als jij na je massage even twee glazen water drinkt, gaat jouw lichaam de afvalstoffen keurig via de nieren en blaas afvoeren. Drinken bij een massage is dus zeker een goede combinatie.

4. Endorfine

We zijn allemaal bekend met Endorfine. Dit is namelijk het gelukshormoon, waar we allemaal heel erg gelukkig van worden. Vrolijk, blij en prettig, dat voel je als de endorfine door je lichaam stroomt. Dit is een direct gevolg van een heerlijke massage.

5. De spiertjes komen los

Door het masseren van de spieren en de huid krijgen de spieren meer ruimte. De blokkades en spanningen worden los gekneed. Soepele spiertjes zijn het resultaat van een goede massage.

6. Goed voor de nachtrust

Na een massage slaap je een stuk beter. Je valt sneller en dieper in slaap. Dit komt door het stofje Serotonine, wat naast het stofje endorfine ook wordt aangemaakt.

7. Een betere weerstand

Last, but not least. Een betere weerstand is het directe effect van regelmatige massages. Door een massage maakt het lichaam witte bloedlichaampjes aan en wordt het stresshormoon cortisol verlaagd. De laatst genoemde zorgt ervoor dat je sneller ziek wordt.

En? Opzoek naar een masseur of vanavond je partner overtuigen? Wij hopen in ieder geval dat je het belang van een massage vandaag geleerd hebt.