Vijf minder bekende tips waardoor jouw schoenen langer meegaan!

Vijf minder bekende tips waardoor jouw schoenen langer meegaan!

Schoenen zijn best duur. Natuurlijk kun jij ze ook voor een paar tientjes kopen, maar deze gaan vaak niet zo lang mee. Denk nu niet direct dat dure schoenen altijd langer meegaan. Dit is vaak wel het geval, omdat er duurder en beter materiaal in verwerkt is. Sneuvelen jouw schoenen over het algemeen ook redelijk snel? Dan kan dit behoorlijk wat frustraties oproepen. Bovendien is het niet leuk voor jouw bankrekening wanneer je om de zoveel tijd nieuwe schoenen aan moet schaffen. Gelukkig kun jij zelf ook het een en ander doen om ervoor te zorgen dat jouw schoenen langer meegaan. En nee, we doelen in dat geval niet op simpele dingen als het poetsen van jouw schoenen met een vochtige doek. In onderstaande tekst geven wij jou vijf minder bekende tips waardoor jouw schoenen langer meegaan!

1. Spray je schoenen in

Bij het kopen van nieuwe schoenen wordt vaak gevraagd of je er nog een spray bij wilt hebben. De meeste mensen bedanken hier vriendelijk voor. Toch kan dit wel betrekkelijk handig zijn. Dit is zeker het geval bij suède schoenen. Dit materiaal absorbeert namelijk water. Door een waterafstotende spray te gebruiken op jouw schoenen kunnen ze hier ineens wel tegen.

2. Krassen verwijderen

Heb jij niet al te lang geleden nieuwe Floris van Bommelschoenen aangeschaft? Dan ben je hier uiteraard zuinig op. Schoenen van dit merk zijn namelijk ontzettend duur. Er kunnen echter altijd krassen op het materiaal ontstaan. Is dit bij jouw schoenen ook het geval? Dan kun je deze vrij eenvoudig wegwerken. Dit kan met schoencrème, maar ook met transparante lippenbalsem. Heeft dit geen effect? Probeer het dan eens met een kleurloze potloodgum.

3. Zet jouw schoenen nooit bij de verwarming

Het regent in ons land behoorlijk veel en ook vrij vaak. Hierdoor is de kans aanwezig dat jouw schoenen nat worden. Voor de meeste schoenen is dit geen probleem. Schoenen kunnen namelijk wel tegen een beetje water. Heb jij lange tijd met jouw schoenen in de regen gelopen? Dan zijn ze mogelijk zeiknat. Zet ze in dat geval nooit bij de verwarming om te drogen. De kwaliteit van jouw schoenen gaat hierdoor hard achteruit. Om je schoenen te laten drogen doe je er kranten in. Kranten absorberen het water en bovendien zijn ze schoenvriendelijk.

4. Doe je schoenen niet in de wasmachine

Zijn jouw schoenen ontzettend smerig? Dan is een poetsbeurt nodig. Steeds vaker zien en horen we dat mensen hun schoenen in de wasmachine gooien. Wanneer jij lange tijd wilt genieten van jouw schoenen is dit niet verstandig. Waarom niet? Omdat het materiaal van jouw schoen snel beschadigd raakt. Dit geldt zowel voor schoenen van stof als voor schoenen van leer. Tevens kan de kleur veranderen door een wasbeurt.

5. Denk goed na bij het kopen van nieuwe schoenen

Weet jij van jezelf dat jouw schoenen snel vies worden? Denk dan goed na bij de aankoop van nieuwe schoenen. Leer is namelijk makkelijker schoon te krijgen dan stof. Vuil kan namelijk niet in het materiaal gaan zitten. Is de keuze op Floris van Bommelschoenen gevallen? Kijk dan altijd even in de gehele collectie. Er zit namelijk nogal verschil in schoenen van dit merk. Gelukkig is er een ruime collectie Van Bommels, waardoor er ongetwijfeld ook een geschikt paar voor jou tussen zit!