Litteken van je kind minder zichtbaar maken?

Litteken van je kind minder zichtbaar maken?

Niemand zit te wachten op een litteken. Bij jezelf niet, maar zeker niet bij je kind. Doordat kinderen veel spelen, is er echter altijd wel kans op een ongelukje en hiermee op een wond. Is je kind een keer gevallen is en de wond geheeld, dan kan het voorkomen dat er een litteken achterblijft. Je huid probeert de wond te herstellen met huidweefsel en het teveel aan huidweefsel veroorzaakt een litteken. Het is natuurlijk erg vervelend als je kind een zichtbaar litteken heeft, hier kan hij/zij namelijk later best nog wel wat last van krijgen. Een litteken kun je gelukkig een stuk minder zichtbaar maken, waardoor het waarschijnlijk niemand op zal vallen. Hoe je een litteken het beste minder zichtbaar kunt maken? Wij hebben een aantal tips voor je!

Litteken crème

Wat je het liefste wil is dat het litteken helemaal verdwijnt. Vaak is dit echter lastig, omdat de extra huid, die het lichaam heeft aangemaakt om de wond te helen, nooit helemaal weggaat. Wel kun je het lichaam een handje helpen door litteken crème te gebruiken. Deze crème zorgt ervoor dat je huid een booster krijgt om het immuunsysteem te versterken en het huidweefsel te herstellen. Dit herstellen van huidweefsel heeft ook een positief effect op de zichtbaarheid. Littekencrème kind bestellen? Dit kun je online doen, je hoeft dan je huis niet uit en het wordt binnen een paar dagen thuisbezorgd. Kun je er meteen mee aan de slag!

Pas op voor de zon

Littekens verbranden nog sneller in de zon dan je gewone huid. Dat betekent dat als de zon volop schijnt, je ervoor moet zorgen dat je jouw kind goed insmeert. Je kunt hiervoor gewone huidolie gebruiken, het voordeel hiervan is dat je meteen het litteken kunt masseren. Masseren zorgt namelijk voor een beter herstel van de huid, waarmee uiteindelijk het litteken ook minder zichtbaar wordt. Het is verstandig om op zomerse dagen altijd het litteken van je kind in te smeren met huidolie, ook als het naar school gaat. Je weet immers nooit wat een kind gedurende de schooldag gaat doen, als er in het speelkwartier in de volle zon gespeeld wordt, kan het litteken zomaar verbranden.