Lees deze 5 tips voor het aanbrengen van gellak nagels

Lees deze 5 tips voor het aanbrengen van gellak nagels

Gelnagels zijn tegenwoordig helemaal in. Iedereen wilt ze in alle kleuren en maten. Online vind je ontzettend veel informatie over gellak nagels. Je vindt er bijvoorbeeld meer over Yinger Cosmetics. Je vindt op hun website een enorm groot aanbod aan gellak nagels en inspiratie. Bekijk de Yinger Gellak sets bijvoorbeeld op hun website. Toch kan het aanbrengen van gellak niet altijd even makkelijk gaan. Soms lukt het simpelweg gewoon niet zoals je dacht dat het zou gaan. Gelukkig bestaan er verschillende tips die jou het aanbrengen van gellak nagels vereenvoudigen en automatisch ook veel leuker maken. Ben je benieuwd welke tips er speciaal voor jou uitgezocht zijn? Lees dan vooral verder voor de vijf beste aanbreng tips voor gellak nagels!

Vijlen, polijsten en primer

Het is ten eerste heel belangrijk dat je van tevoren je eigen nagels in een natuurlijke vorm vijlt. Je eigen nagels zijn namelijk de basis van het hele proces tot gellak nagels. Daarnaast moet je ook het oppervlak van je nagels polijsten. Dit is een hele belangrijke tip. Het polijsten van je nagels zorgt er namelijk voor dat de gellak, die later aangebracht wordt, beter zal gaan hechten aan je eigen nagels. Dat is natuurlijk ontzettend makkelijk meegenomen! Daarna is het verstandig om een primer op je nagels aan te brengen. De laag primer die je op je nagels hebt aangebracht, moet je wel even aan de lucht laten drogen. Wanneer je dit niet doet, zal je primer dus nog niet goed opgedroogd zijn wanneer je begint met het aanbrengen van gellak. Wees dus op je hoede!

Basecoat en de gellak

Daarna is het belangrijk dat je een heel dun laagje gaat aanbrengen op je nagels. Dit dunne laagje moet een basecoat. Dit laagje kun je eigenlijk zien als de basis van het gellak proces. Deze basecoat zal ervoor zorgen dat de laag van gellak beter zal blijven vasthechten en langer op je nagels zal blijven zitten. Dat is natuurlijk fantastisch en super voordelig! Wanneer de basecoat aangebracht is, moet je de nagels ongeveer twee minuten laten drogen onder een ledlamp of een uv lamp. Wanneer de basecoat aangebracht is, is het een kwestie van kiezen voor de perfecte kleur. Wil je juist roze gellak nagels of mooie oranje gellak nagels. 

Herhalen, herhalen en topcoat

Het is belangrijk dat je verschillende gellak lagen aanbrengt. Je moet na elke laag gellak je nagels ongeveer twee minuten drogen net zoals bij de basecoat. Ook dit doe je weer onder de ledlamp of de uv lamp. Je moet deze stappen zo vaak mogelijk herhalen totdat je tevreden bent met je eindresultaat. Wil je namelijk niets meer van je natuurlijke nagels zien? Dan zul je zeker een aantal keer de stappen moeten herhalen zodat het steeds een dikkere laag wordt. Daarna is het belangrijk om een topcoat aan te brengen. Dit is de finishing touch van het hele proces. Ook deze coat laat je nog eens twee minuten drogen.