Kledingtips voor mannen met een buikje

Kledingtips voor mannen met een buikje

Ben jij een enorme liefhebber van eten, waardoor je inmiddels ook een buikje hebt ontwikkeld? Veel mannen (op latere leeftijd) ontwikkelen een buikje als ze er een bourgondische levensstijl op na houden. Maar zijn er ook tips die ervoor kunnen zorgen dat het buikje door kleding minder goed zichtbaar is, waardoor je ook nog eens van lekker eten kunt blijven genieten? Hieronder kledingtips voor mannen met een buikje.

Kleermaker

Heb je een bepaalde kledingsmaak of merk wat je vaak draagt, wat vooral gefocust is op slanke mannen? Neem dan een maatje groter en ga langs een kleermaker om de kleding perfect op maat te laten spelden. Zo heb je alsnog de kleding aan die wilt en ook nog eens perfect op maat is gemaakt. Het zal je niet veel tijd kosten, maar wel veel gemak opleveren. 

Kwaliteit

Mooie kleding kleedt af. Duurdere kleding wordt vaak vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige materialen wat ervoor zorgt dat kleding netter valt en er ook beter uitziet. Heb je dus een maatje meer? Investeer dan in kwalitatief hoogwaardige kleding, dat zal je er netjes en verzorgd uit laten zien! Kijk bijvoorbeeld eens voor naar een heren overshirt van wol op Gentiluomo.com. Deze vallen perfect sluitend rondom je lichaam, ook met een buikje en een maatje meer.

Stretch

Draag jij graag jeans maar zitten een spijkerbroek vaak strak? Ga dan voor een stretchvariant. Zo kun je de spijkerbroek ook deels over je buik heen trekken, zodat deze minder zichtbaar is. Ook overhemden met stretch zijn een prima optie om te dragen als je een buikje hebt. Door hieronder een naadloos T-shirt te dragen, weet je zeker dat het ook niet zichtbaar is als je weleens last hebt van zwetende oksels.

Kleurkeuze

Door voor diverse kleuren in je verschillende kledingstukken te kiezen, zorg je ervoor dat je outfit breekt en je figuur minder opvalt. Kies bijvoorbeeld voor een jeans met een licht shirt en een jasje er overheen of een lichte pantalon met een donkere trui met overhemd eronder. Je zult zien dat de focus dan minder op je lichaamsvormen ligt.

Accessoires

Accessoires zorgen er ook voor dat de focus minder op je lichaamsbouw ligt. Zorg bijvoorbeeld voor een mooi horloge, leren armband of een hippe riem. Ook sneakers in een felle kleur of een chique laptoptas zullen ervoor zorgen dat de aandacht wat meer verlegd wordt naar de accessoires in plaats van naar jouw lichaamsvormen en de kleding die je aan hebt.