Drie tips om je oksels perfect glad te houden

Drie tips om je oksels perfect glad te houden

Uw oksels zijn een gevoelig deel van uw lichaam dat snel geïrriteerd raakt. Er zijn veel verschillende factoren die hiertoe kunnen leiden, en het is belangrijk te weten welke dat zijn om ze te voorkomen. Hier zijn drie eenvoudige tips om je oksels glad en vrij van irritatie te houden.

1. Houd je oksels droog

Het is belangrijk om je oksels zo veel mogelijk droog te houden. Dit kun je doen door ze na het douchen af te drogen met een handdoek en door activiteiten te vermijden waarbij je oksels gaan zweten. Wanneer je oksels nat zijn, ontstaat er een omgeving waarin bacteriën kunnen groeien, wat kan leiden tot irritatie.

Dit is vooral belangrijk voor wie bh's draagt die 's nachts worden gedragen, waar zweet en bacteriën zich kunnen verzamelen. Zorg er ook voor dat je je oksels goed afdroogt voordat je deodorant aanbrengt.

2. Gebruik twee keer per dag een deodorant

Het is ook belangrijk om twee keer per dag een deodorant te gebruiken om te voorkomen dat bacteriën groeien. Deodorants helpen de bacteriën te doden die geur veroorzaken en houd de huid droog.

Deodorants en antitranspiratiemiddelen kunnen bij overmatig gebruik onaangename okselvlekken veroorzaken. Als u de deodorant 's avonds aanbrengt voordat u gaat slapen, kunt u zweet en geurtjes voorkomen.

3. Gebruik ongeparfumeerde lotion of crème

Het is belangrijk om een ongeparfumeerde lotion of crème te gebruiken om te voorkomen dat uw oksels uitdrogen en geïrriteerd raken. Als je een reactie krijgt op een bepaald product, zal dat in de meeste gevallen op de plek zijn waar je het hebt aangebracht. Oksel de huid is erg dun en gevoelig, dus het is belangrijk geen producten te gebruiken met parfum, kleurstoffen en agressieve chemicaliën.

Ongeparfumeerde lotion of crème is de gemakkelijkste en meest natuurlijke manier om je oksels te hydrateren. Zoek naar een product dat vrij is van parabenen, sulfaten en andere agressieve chemicaliën. Als je een gevoelige huid hebt, kun je overwegen een biologische of natuurlijke lotion of crème te gebruiken. Sheaboter, kokosolie en jojobaolie zijn allemaal geweldige ingrediënten om de huid te hydrateren

Er zijn veel verschillende factoren die tot okselirritatie kunnen leiden, en het is belangrijk om te weten welke dat zijn om ze te voorkomen. Zeker als je gebruik maakt van een epilator of een harsontharingsapparaat kan je snel last krijgen van irritatie. Hier zijn drie eenvoudige stappen die je kunt nemen-je oksels droog houden, twee keer per dag een deodorant gebruiken, en ten slotte hydrateren met een ongeparfumeerde lotion of crème. Het belangrijkste is om proactief te blijven en ervoor te zorgen dat irriterende stoffen zo snel mogelijk worden verwijderd, zodat het niet escaleert in iets ernstigers. Met deze tips om te voorkomen dat irritatie uit de hand loopt onder controle, kun je de hele zomer genieten van een gladde huid!