Designkeuzes bij het opzetten van een kleding webshop

Designkeuzes bij het opzetten van een kleding webshop

Heb jij een eigen bedrijf om kleding te verkopen? Of wil je kleding via internet gaan verkopen? Dan heb je een goede, professionele website nodig. Als de webshop een grote bron van inkomsten moet worden, is het verstandig om hier goed over na te denken. Welke stijlen ga je gebruiken bij de site? En welk kleurpatroon? Je moet een goede balans vinden tussen een goed werkende, efficiënte webshop en een design dat de aandacht trekt. De beste tips voor het opzetten van een webshop voor mode, vind je hier.

Stijl en design

Wat belangrijk is voordat je begint met het maken van de website, is dat je kiest voor een bepaalde stijl. Vooral de kleuren zijn hierbij belangrijk. Heeft jouw bedrijf al een naam, logo en een huisstijl voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven en e-mails? Dan is het mooi om deze stijl consistent te houden, door deze ook mee te nemen in het design van de website.

Er zijn veel designs die je kunt gebruiken voor jouw webshop. Een Memphis design die je vaak tegenwoordig, met een opvallende, kleurrijke jaren ’80 stijl. Deze felle kleuren met chaotische vormen trekken meteen de aandacht, waardoor klanten hopelijk op jouw webshop zullen blijven kijken. Je ziet zelfs websites met een klassieke, retrostijl, die doet denken aan de beginjaren van het internet. Wat je ook kunt doen, is een grote boodschap of titel laten zien op de homepagina. Met deze zogeheten ‘hero image’ kun je het motto van jouw bedrijf weergeven, of de naam met het logo.

Webdesign uitbesteden

Als je een eigen webshop maakt, zijn er enorm veel keuzes die je moet maken op het gebied van design. Maar het is ook belangrijk dat jouw potentiële klanten worden aangezet tot het kopen van producten. Daarom is het verstandig om hulp te zoeken bij het inrichten van jouw mode webshop. Dit kun je doen via een webdesign bureau bij jou in de buurt. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het opzetten, stylen en inrichten van websites en webshops. Zo weet je zeker dat je het maximale kunt halen uit jouw site. Niet alleen krijg je mooie, professionele pagina’s, je zult hierdoor ook een stuk meer gaan verkopen.