Waarom kiezen voor cowboy laarzen?

Waarom kiezen voor cowboy laarzen?

Cowboy laarzen bieden een onweerstaanbare combinatie van stijl en comfort. In onderstaand blog kun je lezen waar de cowboy laars eigenlijk vandaan komt en wat de voordelen zijn van deze populaire laarzen. Grote kans dat jij na het lezen van onderstaand blog, ook gaat voor een paar mooie cowboy laarzen!

Geschiedenis van cowboy laarzen

Cowboy laarzen komen niet uit Amerika, maar uit Spanje! Hier komen we de eerste cowboy laarzen  ooit tegen en wel in de 16e eeuw. Ze werden door de Spanjaarden gedragen als bescherming tegen de kou, maar ook om hun benen en voeten te beschermen tegen de ruige natuur. Denk hierbij aan scherpe rotsen en puntige takken waar ze met hun paarden doorheen moesten lopen. De laarzen werden later door Spaanse kolonisten naar Noord-Amerika gebracht, waar ze populair werden onder Amerikaanse cowboys. De laarzen van de cowboys werden gemaakt van leer dat speciaal was gemaakt voor de zware omstandigheden. De laarzen hadden ook een stevige hak, waardoor de cowboys beter in balans waren als ze op hun paard reden. Cowboy laarzen zijn sindsdien een klassieke schoen geworden. Er zijn tegenwoordig talloze stijlen van cowboy laarzen, van traditionele westerse stijlen tot kleurrijke cowboy laarzen. 

Voordelen van cowboy laarzen

Cowboy laarzen zijn zeer comfortabel om te dragen, bovendien zijn ze gemaakt van hoogwaardige materialen die je voeten warm en droog houden. Deze laarzen zijn ook nog eens heel erg duurzaam, als je ze goed verzorgt, heb je er jaren plezier van. Hou je wel van een opvallende kledingstijl? Mag het best wat stoerder allemaal? Hier lenen cowboy laarzen zich prima voor! Bovendien kun je ze ook inzetten als je graag wat langer en slanker wilt lijken. 

Tot slot

Cowboy laarzen hebben een stijlvolle, tijdloze look die mensen aantrekt. Daarnaast zijn deze laarzen ook nog eens comfortabel en duurzaam. Er zijn veel stijlen, materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen, gegarandeerd dat je een paar vindt die precies voldoet aan jouw eisen. Cowboy laarzen hebben een lange, prachtige geschiedenis en zijn populair bij zowel mannen als vrouwen. Naast prachtige cowboy laarzen kun je overigens online nog veel meer fraaie dames schoenen vinden!