De 5 grote voordelen van een dagje sauna

De 5 grote voordelen van een dagje sauna

De winter komt eraan. Het wordt koud buiten en de keuze voor leuke uitstapjes wordt stukken minder. Wat kun je doen op een koude dag? Ga lekker naar de sauna! Het is ontspannen en ook nog eens goed voor je lichaam. Een bezoekje aan de sauna heeft 4 hele grote voordelen. Wij sommen ze graag voor je op.

Minder stress

Je bent compleet ontspannen. Je mobiele telefoon ligt in de kluis en je richt je even helemaal tot je lichaam. Uitgesloten van prikkels kom je heerlijk tot rust met een lekker geurtje, een muziekje en een heerlijk bakje koffie in je badjas.

Prettig voor de huid

Op het moment dat je begint te zweten gaan jouw pori├źn openstaan. Hierdoor worden de dode huidcellen zacht en als je vervolgens onder de douche springt, spoel je ze er allemaal af.

Spierontspanning

Net als bij de '7 redenen voor een massage' ontspannen van de sauna je spieren heel erg. Door de warmte herstellen je spieren erg snel.

Afvalstoffen worden afgevoerd

Doordat je steeds een andere sauna in gaat, af en toe gaat zwemmen en vaak wisselt van temperatuur worden je afvoerstoffen afgevoerd. Het klinkt als een suf verhaal, maar naast het feit dat dit een 'voordeel' is, is het ook een extra reden om naar de sauna te gaan.

Endorfine

Last but not least, het welbekende hormoon 'Endorfine'. Een euforisch gevoel bij ontspanning zorgt voor het aanmaken van dit hormoon.