Verander je uiterlijk met kleurlenzen

Verander je uiterlijk met kleurlenzen

Wil je iets aan je uiterlijk veranderen? Dan wordt er vaak aan een ander kleurtje make-up gedacht, of men laat het haar eens in een ander kleurtje verven. Maar wat spreekt er nu meer in je gezicht dan je ogen? Dus hoe mooi is het om eens de kleur van je ogen te veranderen door kleurlenzen te gaan dragen.

Kleurlenzen zijn eigenlijk voor iedereen geschikt of je moet van nature last hebben van droge ogen dan wordt het dragen van kleurlenzen een moeilijker verhaal. Het mooie is eigenlijk dat er zowel kleurlenzen zonder sterkte als kleurlenzen op sterkte te koop zijn. Kleurlenzen op sterkte zijn zowel verkrijgbaar in min als plus sterkte.

De meeste kleurlenzen zijn maandlenzen en kunnen dus voor 30 dagen gedragen worden. Er worden ook kleurlenzen verkocht die als jaarlenzen worden verkocht. Echter wordt het afgeraden om voor jaarlenzen te kiezen, dit vanuit hygiënisch oogpunt. Jaarlenzen zijn moeilijk een heel jaar schoon te houden en te desinfecteren, de jaarlens zal na enige tijd ook dicht gaan zitten met vuil en vet en hierdoor zal de jaarlens te weinig zuurstof blijven doorlaten met alle gevolgen van dien. Dus wil je kleurlenzen aanschaffen kies dan altijd voor maandlenzen en vervang deze netjes elke maand voor een schoon paar.

Kies uit de mooiste kleuren

Veelal zie je dat personen die van nature bruine ogen hebben kiezen voor blauwe kleurlenzen of groene kleurlenzen. Personen met een lichte oogkleur kiezen juist vaak voor bruine lenzen om het uiterlijk te veranderen. Een veel bestelde kleur is trouwens ook grijs, want grijze kleurlenzen geven een heel mooi effect op zowel lichte als donkere ogen. Buiten de meest gangbare en natuurlijke kleuren kun je ook wat extremere kleuren kopen, zoals bijvoorbeeld paars.

Het inzetten en uithalen van kleurlenzen

Draag je normaliter al lenzen omdat je ogen een plus of min sterkte nodig hebben en kies je nu voor kleurlenzen, dan zal je geen moeite hebben met het inzetten en uithalen van de lenzen omdat je al een geoefend lensdrager bent. Koop je voor de eerste keer lenzen dan zal het inzetten en uithalen van de kleurlenzen in het begin niet meevallen. Het is daarom ook belangrijk dat je je laat inlichten door bijvoorbeeld een opticien of raadpleeg een van de vele instructiefilmpjes op youtube.

Bestel ook meteen lenzenvloeistof

Als je kleurlenzen koopt, bestel dan ook meteen lenzenvloeistof mee die geschikt is voor zachte lenzen om je lenzen in te bewaren zodat ze niet uitdrogen. Het beste kun je in dit geval kiezen voor een alles in één lenzenvloeistof, want naast het bewaren kun je de kleurlenzen hier ook mee reinigen, desinfecteren, afspoelen en inzetten.