Op zoek naar leuke schoenen? Ga voor loafers in de lente!

Op zoek naar leuke schoenen? Ga voor loafers in de lente!

Ben jij op zoek naar een paar schoenen die zowel stijlvol als comfortabel zijn? Dan zijn loafers de perfecte keuze voor jou! Deze trendy instappers zijn al jarenlang favoriet bij zowel vrouwen als mannen, er zijn dan ook zowel dames loafers verkrijgbaar als heren loafers. In dit blog kun ej lezen, waarom loafers zo ideaal zijn voor de lente en met welke kleding je ze kunt combineren! 

Waarom zijn loafers zo ideaal voor de lente?

De lente is het seizoen van frisse en luchtige outfits en daar passen loafers perfect bij. Deze schoenen zijn namelijk licht en luchtig, waardoor je geen last zult hebben van te warme en zweterige voeten. Bovendien zijn loafers gemakkelijk aan en uit te trekken, waardoor ze ideaal zijn voor bijvoorbeeld een picknick in het park of een dagje winkelen. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende varianten, van klassiek en netjes tot meer casual en sportief, waardoor er altijd wel een paar is dat bij jouw stijl past.

Klassiek en tijdloos

Loafers zijn al decennia lang een trend in de modewereld en het lijkt er niet op dat dit snel zal veranderen. Dit komt doordat ze een klassieke, tijdloze uitstraling hebben en jarenlang mee kunnen gaan. Door te investeren in een paar goede loafers, hoef je dus niet elk seizoen op zoek naar nieuwe schoenen, maar kun je jarenlang genieten van een tijdloze look.

Verschillende varianten

Als je denkt aan loafers, denk je waarschijnlijk aan de klassieke instappers met een ronde neus en een band over de wreef. Maar wist je dat er veel verschillende varianten van de loafer zijn? Zo heb je bijvoorbeeld de penny loafer, die herkenbaar is aan het flinterdunne bandje over de wreef waar je vroeger een penny in kon stoppen. Maar ook de tassel loafer, met decoratieve kwastjes, is een populaire variant. Daarnaast zijn er ook slip-on loafers zonder sluiting, die vaak van een wat zachter materiaal gemaakt zijn en daardoor nog comfortabeler zitten. 

Loafers voor mannen en vrouwen

Het fijne van loafers is dat ze voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn. Bij mannen staan ze vaak erg stoer en stijlvol onder een pak of nette broek, terwijl ze bij vrouwen juist een meer casual of zelfs elegante touch geven aan een outfit. Omdat ze zowel voor mannen als vrouwen verkrijgbaar zijn, kun je als koppel zelfs matchende loafers dragen. Hoe leuk is dat?