Is kunstgras een duurzame keuze?

Is kunstgras een duurzame keuze?

Dat is het zeker! Kunstgras is niet alleen een prima keuze als het gaat om duurzaamheid, het is ook nog eens een ideale oplossing voor mensen die graag een mooie tuin willen hebben, maar het liefste eentje zonder onderhoud. In dit blog kun je lezen waarom kunstgras eigenlijk zo duurzaam is, maar hebben we ook de belangrijkste voordelen van kunstgras voor je op een rijtje gezet. 

Waarom is kunstgras duurzaam?

Kunstgras is een duurzame optie voor je tuin. Op de eerste plaats is kunstgras gemaakt van hoogwaardige materialen die veel jaren meegaan, deze materialen zijn in veel gevallen ook nog eens gemaakt van gerecycled materiaal. Kunstgras heeft geen water of mest nodig om er mooi uit te zien, waardoor je geen water of chemicaliën hoeft te gebruiken om het te onderhouden. Ook hoef je geen pesticiden te gebruiken om de insecten te verwijderen, omdat kunstgras geen insecten aantrekt. Een ander voordeel van kunstgras is dat doordat het vrijwel geen onderhoud vergt, je er ook geen energie (zoals stroom of benzine) voor hoeft te gebruiken. Denk hierbij aan het maaien van gras met een grasmachine of het knippen van de kantjes met een apparaat op stroom. Hier komt nog bij dat je ook niet meer naar de winkel hoeft om bijvoorbeeld graszaad of mest te kopen, dit scheelt natuurlijk ook weer energie!

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft veel voordelen, maar misschien is het belangrijkste voordeel wel dat kunstgras geen onderhoud vergt. Je hoeft geen grasmaaier te gebruiken, het gras te bemesten of te zaaien om het er mooi uit te laten zien. Daarnaast is het ook zeer weerbestendig. Het kunstgras blijft er het hele jaar mooi uitzien, ook als er veel regen of sneeuw valt. Ook is het gemakkelijk schoon te maken; als er iets op komt te liggen, hoef je alleen maar met een tuinslang of een doek het vuil te verwijderen Kunstgras is ook een veilige optie voor kinderen die in de tuin willen spelen. Het is zacht en comfortabel om op te lopen en als het nat is, is het niet glad. Dit maakt het een geschikte optie voor kinderen en huisdieren, die er veel plezier aan kunnen beleven.

Conclusie

Kunstgras kopen doe je natuurlijk gemakkelijk en snel online, dan heb je het snel in huis en je hoeft er bovendien niet voor naar de winkel. Kunstgras is een prima optie voor mensen die een tuin willen hebben die er het hele jaar mooi uitziet, maar waar ze vrijwel geen werk aan hebben. Bovendien is kunstgras heel erg duurzaam en hoef je er geen energie (stroom of brandstof) voor te gebruiken, omdat je bijvoorbeeld het gras niet hoeft te maaien. Ga jij ook voor kunstgras?