Hoe kies je de mooiste trouwringen? 3 tips!

Hoe kies je de mooiste trouwringen? 3 tips!

Jullie gaan trouwen! Heel spannend en leuk. Tegelijkertijd moet er ook een heleboel geregeld worden voor de grote dag. De trouwringen spelen hier een hele grote rol in. Dit zijn immers dé ringen die jullie liefde bezegelen en tegelijkertijd jullie hele leven gedragen zullen worden. Dan wil je er wel zeker van zijn dat deze echt jullie smaak zijn. Maar hoe kies je de mooiste trouwringen? Hoe weet je zeker dat deze een goede keuze zijn? Waar let je op? In dit artikel zetten we drie tips op een rijtje om jullie op weg te helpen.

1. Ga op zoek naar een goede juwelier

Online vind je talloze trouwringen. Het lijkt dan ook heel aantrekkelijk om deze gewoon samen vanaf een beeldscherm te bestellen. Toch raden wij aan om een goede juwelier nijmegen of elders in het land op te zoeken. Het kiezen van trouwringen is geen eenvoudig klusje. Online zie je ze toch niet altijd helemaal goed. Bij een juwelier kun je ze zelf in je handen houden. Stuk voor stuk passen en voelen of de ring bij je past. Dit kost misschien voor je gevoel wat meer tijd, maar zo weet je wel zeker dat de ringen bij jullie passen. Besef je goed dat je ze je hele leven gaat dragen. Dan moeten de ringen wel echt bij jullie passen.

Bekijk van tevoren wel goed de recensies van de juwelier. Is het een juwelier die goed aangeschreven staat? Dan weet je zeker dat je ook de juiste hulp en advies kunt verwachten. Fijn om bijgestaan te worden bij dit belangrijke moment.

2. Bepaal het budget

Voordat je de juwelier bezoekt is het eerst belangrijk om een budget te bepalen. Trouwringen bestaan in alle prijsklassen. Je hebt al ringen vanaf 150 euro, maar je hebt ze ook voor duizenden euro’s. Het is aan jullie hoeveel je er maximaal aan uit wilt geven. Gemiddeld betaalt men voor een set trouwringen ongeveer 1500 euro. Dit kan echter ook veel meer of juist veel minder zijn. Goed om hier van tevoren goed over na te denken. Dan weet de juwelier al precies welke trouwringen binnen het budget passen en welke niet gezien hoeven te worden.

3. Welk materiaal?

Bij een trouwring denken we toch al gauw aan het traditionele goud. Echter, de afgelopen jaren zijn ook andere materialen steeds populairder geworden. Vooral wit goud en zelfs ringen met hout verwerkt zijn erg populair. Andere populaire materialen zijn zilver en titanium. Deze zijn doorgaans ook een stuk goedkoper dan andere materialen. Nadeel is wel dat ze op een later moment kunnen verkleuren. Bovendien kan zilver bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken.

Ben jij erg allergiegevoelig? Dan is platina de beste keuze. Dit is een duur materiaal. Zelfs iets duurder dan goud. Toch biedt het wel veel voordelen. Zo blijft platina veel langer mooi én veroorzaakt het geen allergische reacties.