Een dagje winkelen in modestad Milaan

Een dagje winkelen in modestad Milaan

Als je houdt van mode en design, dan is Milaan de ultieme bestemming voor een dagje winkelen. Deze stad staat bekend om zijn vele boetieks en luxe winkels. Modestad Milaan is de naam die deze wijk draagt, en het is niet voor niets. Je vindt hier alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van mode, van high-end merken tot betaalbare kledingwinkels. Ben je benieuwd naar wat modestad Milaan allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Een dagje winkelen

Ga je binnenkort naar Milaan? Dan is een dagje winkelen in Modestad Milaan zeker de moeite waard. In Modestad Milaan vind je allerlei boetieks en luxe winkels. Zo kun je hier terecht voor kleding van merken als Gucci, Dior en Armani, maar ook voor betaalbare mode kun je in deze wijk terecht. Je vindt er onder andere de budgetketen H&M, maar ook exclusieve boetieks waar je soms wel honderden euro’s per item kan neertellen. Verder zijn er in Modestad Milaan tal van leuke lunch- en dinergelegenheden, dus je hoeft je geen moment te vervelen.

De stad van de mode

Milaan wordt de 'modestad' genoemd, omdat je hier niet alleen de meeste boetieks en luxe winkels vindt, maar er worden ook tal van modeshows georganiseerd. Daarnaast vindt je in Milaan de de passage 'Galleria Vittorio Emanuele'. Hier vind je onder andere winkels van merken als Prada, Versace en Fendi. Deze Galleria is overigens geopend van maandag tot en met zaterdag, van negen uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds en op zondag van twaalf tot negen uur.

De beste tijd om te winkelen

Als je een dagje wilt shoppen in Milaan, dan is het verstandig om hiervoor vroeg uit de veren te gaan of juist tegen het einde van de dag te gaan winkelen. De stad wordt namelijk vaak overspoeld met toeristen. Hierdoor wordt het in de stad snel erg druk, waardoor je niet relaxt kunt winkelen. De restaurants zitten rond lunch- en etenstijd vaak vol. Zorg dus dat je een beetje creatief met jouw dagindeling om gaat, waardoor je optimaal kunt genieten.

Bezienswaardigheden

Terwijl heel Milaan winkelt, kun jij bijvoorbeeld genieten van de bezienswaardigheden Milaan. Er is heel veel te zien in Milaan, denk bijvoorbeeld aan de Dom van Milaan, de Santa Maria delle Grazie en het Operagebouw. Deze stad kent een rijke historie, dus bezoek zeker ook een aantal van deze historische monumenten als je een dagje gaat winkelen in Milaan.