Dresscodes voor een bruiloft

Dresscodes voor een bruiloft

Leuk hoor, je vrienden gaan trouwen, de uitnodiging is binnen en volgende week gaan jullie even op pad voor wat leuke kleding voor de bruiloft, maar er staat ineens een 'dresscode' op de kaart. Een dresscode waar je helemaal niets mee kunt, maar gelukkig helpen wij van D-moda jou graag. Wij hebben namelijk een mooi overzicht voor je gemaakt met alle verschillende dresscodes voor een bruiloft.

Smart casual

Het bruidspaar wil dat je niet te formeel komt, maar ook niet in je vrijetijdskleding. Iets wat er een beetje tussenin zit. De man kan prima in een katoenen broek komen. De stropdas en colbert mogen in de kast blijven hangen. Vrouwen dragen iets wat een mooie uitstraling heeft. De sprijkerbroek is not done.

Tenue de ville

'Kleding voor de stad' is wat het bruidspaar van jullie verwacht. De kleding waarmee je naar een goed betaalde baan zou gaan. Voor de man betekend dit een mooi pak met stropdas en zwarte schoenen. Dames worden verwacht in een mantelpakje, jurk, panty en eventueel een mooie hoed.

Cocktailkleding

De man komt in een zwart pak met witte overhemd. Stropdas niet verplicht. Moderne uitstraling is wenselijk. Dames komen (je raad het al) in een mooie cocktailjurk. De kleur is niet belangrijk.

Black tie

De bruid en zijn bruidegom verwachten dat de man hier in een smoking komt. Vrouwen mogen aantreden in een mooie jurk, blote benen zijn niet wenselijk.

White tie

De man verschijnt in een gala-uniform. De vrouw draagt een lange feestelijke avondjurk met lange handschoenen.

Hebben wij nog belangrijke dresscodes gemist? Laat het ons even weten!