De grote voordelen van een Oerdieet

De grote voordelen van een Oerdieet

De laatste tijd hoor je steeds meer over het oerdieet. Veel mensen zijn er inmiddels mee gestart. Maar wat zijn de voordelen van dit dieet?

Meer weten over de grote voordelen van een Oerdieet? Het helpt je minder honger te ervaren, meer lichaamsvet te verbranden en geen onnodige reserves op te bouwen. Je kunt afvallen met een Oerdieet, waarbij je er bovendien voor zorgt dat je de resultaten kunt behouden.

Meer eiwitten

Dankzij het Oerdieet eet je meer eiwitten dan je wellicht gewend bent. Dat is een goede zaak, aangezien eiwitten het vermogen hebben om ons gevoel van honger te onderdrukken. Dat betekent dat je minder trek zal hebben in andere producten, zonder dat je aan de andere kant teveel hoeft te eten. De voordelen van het Oerdieet zorgen er via de eiwitten daarnaast voor dat je de juiste bouwstoffen inneemt voor de opbouw van je spieren en cellen (bron).

Meer gezonde vetten

Een ander voordeel van het Oerdieet is dat je meer gezonde vetten zal innemen. Het klinkt misschien gek, maar de inname van gezonde vetten helpt je de verbranding van lichaamsvet te stimuleren. Je zorgt ervoor dat je lichaam voldoende andere vetten tot z’n beschikking heeft, waardoor de ongezonde vetten kunnen verdwijnen. Het lichaamsvet is niet meer nodig, de reserves worden afgebroken waardoor jij kunt afvallen en je beter op gewicht kunt komen.

Minder koolhydraten

Een derde voordeel van het Oerdieet is dat je minder koolhydraten in zal nemen, die in onze samenleving gemakkelijk leiden tot een overschot. Koolhydraten zitten in bijna al onze voeding en komen bovendien veel voor in drankjes. Dat betekent in de praktijk dat je er al snel teveel van inneemt. Het overschot zet het lichaam om in vet, lichaamsvet dat je juist wilt laten verdwijnen. De voordelen van het Oerdieet zorgen er wat dat betreft voor dat je op een meer gezonde manier kunt eten, die bijdraagt aan je poging tot afvallen.

Gezonder door het leven

Dankzij de voordelen van het Oerdieet kun je gezonder door het leven, vooral wanneer je daarnaast wat meer gaat bewegen. Probeer er iedere dag voor te zorgen dat je minimaal 30 minuten beweegt. Je zal op die manier merken dat je in combinatie met het Oerdieet gewicht gaat verliezen, zonder dat je hoeft te crashen (zoals bij b.v. het ziekenhuisdieet) of je als een gek moet gaan sporten. Het Oerdieet zorgt er wat dat betreft door middel van een betere balans in je voeding en beweging voor dat je kunt afvallen en je de doelstellingen met betrekking tot je gewicht kunt behalen.