Dé dameshorloge trends van 2019

Dé dameshorloge trends van 2019

Een horloge voor dames is niet meer alleen een functioneel item, maar in 2019 is het een stijlitem. Een must-have als je wilt meegaan met huidige mode. De dameshorloge trend van 2019 is retro en klassiek, maar ook de zachte kleuren roze, geel en lichtblauw zijn in opkomst. Een datumaanduiding zie je steeds minder terug, minimalisme, kleine en elegante horloges zijn in opkomst.

Minimalisme, klassiek en retro

In de afgelopen jaren zag je meer grote horlogekasten en veel decoraties en extraatjes zoals; datumaanduiding, cijfers voor de uur aanduiding en extra wijzers. De trend van 2019 is minimalisme en retro. Dat betekent drie wijzers, 4 streepjes bij elk kwartier of streepjes bij elke 5 minuten, en meer niet. In combinatie met een leren of RVS uitgevoerde horlogeband maakt het een trendy horloge compleet. Bijvoorbeeld een mooie gouden kleine klok met een lichtroze horlogeband. Ook zachte pasteltinten doen het goed.

Luxe dameshorlogesDe klassieke horloges worden vaak aangevuld met elegante details en afwerkingen. Er zijn luxe dameshorloges verkrijgbaar met bijvoorbeeld 4 diamantjes om elk kwartier aan te duiden. Of diamanten op de rand van de horlogekast. Ook vind je steeds meer smalle horlogebanden in combinatie met een kleine horlogekast. Een klein dameshorloge staat veel eleganter en luxer. Vooral met smalle polsen is het beter om voor een klein uitgevoerd dameshorloge te gaan.

Opvallen met je horlogeEen andere trend is je eigen identiteit en stijl laten terugkomen in je horloge. Je kunt natuurlijk een zwart of wit dameshorloge kopen en op safe spelen. Daarentegen kun je ook opvallen met je horloge. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een horlogeband met patroon. Denk aan een panterpatroon of zebrapatroon. Of heb je een horloge als erfstuk gekregen? Dan zit er een verhaal achter je horloge en dat kan leiden tot gespreksstof. Zo kun je juist kiezen voor afwijkende kleuren zoals knalgeel of felblauw, of juist kiezen voor een grote horlogekast of voor een klok met vele functies en aanduidingen. Het is ook een trend om juist tegen de huidige trends in te gaan ;).

Kortom er zijn trends te signaleren wanneer je kijkt naar het huidige dameshorloge aanbod en naar de verkoopcijfers. Toch kun je het beste afgaan op je eigen gevoel om een horloge te kopen die matcht bij je outfit of juist contrasteert. Het gaat er uiteindelijk om dat jij blij bent met jouw horloge om je pols en je horloge met trots draagt.