Zo draag je oversized kleding in stijl

Zo draag je oversized kleding in stijl

Oversized is het helemaal. Broeken, truien, vesten en jassen in een paar maten te groot kan er heel trendy uitzien. Maar als je het niet goed combineert met de rest van je outfit zie je er als snel uit als een hobbezak. En dat is nou net niet de bedoeling. De lijn tussen schatting en lomp is dun. De grootste uitdaging bij het dragen van bijvoorbeeld oversized t shirts en baggy jeans is dat je figuur niet meer te zien is. Geen taille, geen decolleté, geen billen, geen benen. Dat vraagt om opmerkingen als: “waar gaat dat enorme t shirt met dat kleine meis naartoe?” Om dit te voorkomen geven de fashionistas van Lookperfect je een paar slimme handvatten die je kunt gebruiken om oversized kleding in stijl te dragen.

Combineer oversized met skinny

De allerbelangrijkste regel is dat je oversized kleding altijd combineert met strakke kledingstukken. Dus draag je een oversized t shirt? Trek er dan een skinny jeans of strakke latex broek bij aan. Mag ook een nauwsluitende rok zijn natuurlijk. Het staat ook speels als er een strak topje met ondeugend kant door je trui heen te zien is. Stop de onderkant van je oversized overhemd of t shirt in je broek om zo een scheiding tussen je boven- en onderlichaam te creëren. Of stroop je mouwen op zodat je onderarmen vrij zijn.

Breed en lang

Wanneer je oversized kleding draagt zie je er direct een beetje propperig en breder uit. Niet zo charmant, maar dat compenseer je heel makkelijk door jezelf extra lengte te geven. Bijvoorbeeld met hoge hakken of lange verticale strepen op je kleding. Maar ook een riem of buideltasje rond je middel brengt je figuur terug in shape.

Contrasteer meer!

Het is een groot misverstand om te denken dat oversized kleding niet sexy is. Bewijs het tegendeel door er een paar sexy pumps of laarsjes onder te dragen, Of laat je oversized t shirt lekker nonchalant van je schouder zakken. Een blote schouder of juist een spannend bh-bandje met kant doet wonderen! Vergeet je make-up ook niet. Donkere mascara, zwoele oogschaduw en sensuele lippen geven je een sensuele (oversized) uitstraling.

Oversized sieraden

Bij een oversized look horen oversized sieraden. Maar hou het wel minimalistisch. Grote schakels en kralen. Enorme ronde oorbellen. Felle bakelieten armbanden (het liefst een paar in verschillende kleuren). Grote sixties zonnebril. Overdrijf het niet, maar een enkel statementpiece maakt wel een groot verschil.