Ontdek de laatste mode in de hipste wijken van Parijs

Ontdek de laatste mode in de hipste wijken van Parijs

Voor een echte modeliefhebber, is Parijs één van de beste steden van de wereld. In de hoofdstad van Frankrijk volg je iedere dag van het jaar de laatste trends en ontwikkelingen. Parijs is ook een van de steden met de meeste winkels, dus je kunt hier zelf ook de leukste outfits kopen. In de stad heb je verschillende wijken met hun eigen stijl en mode. Welke van deze wijken past het beste bij jou en jouw voorkeuren? Dit en meer lees je in dit artikel.

Triangle d’Or

Als je op zoek bent naar de grootste modemerken zoals Louis Vuitton, Chanel en Dior, moet je een kijkje nemen bij de Haute couture in de Triangle d’Or. Je zult hier vooral hele dure, luxe winkels vinden. Als je wat minder geld te besteden hebt, zul je hier vooral kijken in plaats van kopen. De producten hier zijn namelijk heel erg duur.

Place Vendôme en Saint-Honoré

Wil je ergens op je gemak gaan winkelen? Dan moet je eens kijken bij de grote zuil van Place Vendôme. Je kunt hier onder andere prachtige sieraden en horloges kopen. Hierna kun je door naar Saint-Honoré. Je vindt hier allerlei verschillende modewinkels, zoals nieuwe boetiekjes, hippe conceptstores of grote fashionhuizen zoals Chloé en Maison Margiela. Je kunt hier dus terecht voor verschillende stijlen. Zowel gevestigde, dure merken, maar ook voor hippe, nieuwere kleding.

De Marais

De wijk Le Marais wordt ook wel gezien als de hipste wijk van Parijs. Het is één van de oudste delen van de stad, waar je ook erg goed kunt shoppen. Net als Saint-Honoré, vind je hier veel designer kleding en luxe merken. Deze wijk ligt dicht bij het water. Je kunt vanaf hier dus ook een rondvaart op de Seine maken.

Pigalle en Montmartre

Je kunt hier verschillende soorten mode vinden, in alle prijsklassen. Je hebt hier onder andere grote Franse merken, vintagewinkels, conceptstores en designer kleding. Voor moderne, hippe kleding zit je hier goed. Heb je wat minder geld om uit te geven? Dan kun je hier veel leuke, goedkopere kleding vinden.

Dit zijn de meest bekende plekjes om te winkelen in Parijs, maar de stad is nog veel groter. Zo heb je nog het stijlvolle Saint-Germain des Prés en andere leuke wijken. Wil je meer weten hierover? Kijk dan even bij de overige bezienswaardigheden Parijs.