Nieuwe kleding kopen? Hier moet je aan denken

Nieuwe kleding kopen? Hier moet je aan denken

Voelt het soms alsof je niets in je kast hebt hangen? Zit geen enkele outfit echt lekker? Dan wordt het tijd voor nieuwe kleding. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Kijk alleen maar eens naar het aanbod van winkels in de buurt. Om nog maar te zwijgen over de talloze webshops. Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten merken, stijlen en kledingstukken. Het is dan ook niet vreemd als je je hier soms wat overweldigd door voelt. 

Merk jij dat je vaak moeite hebt met het kopen van nieuwe kleding? Vraag jezelf dan eens af waar dit door komt. Voel je je onzeker? Weet je eigenlijk niet goed wat bij jouw figuur staat? Of heb je geen idee van welke kledingstijl echt bij jou past? Als je dit herkent, dan is de kans ook groot dat je regelmatig met miskopen thuiskomt. Zonde! Gelukkig is hier wel wat aan te doen. Met behulp van de volgende tips wordt het kopen van nieuwe kleding een stuk makkelijker. 

Koop online 

Krijg je al de kriebels als je denkt aan die drukke winkelstraten en het passen in te kleine pashokjes? Doe dit dan niet. Je hoeft echt niet altijd naar een fysieke winkel te gaan. Online is er genoeg te vinden. Kies bij voorkeur voor één winkel, zoals thestorewoerden.nl, waar ze een enorm groot aanbod hebben. Zo hoef je niet verschillende sites af te gaan, maar hoef je slechts van één winkel het aanbod uit te pluizen. Het leuke van dit soort sites is tegelijkertijd dat de kleding op natuurlijke wijze wordt gepresenteerd. What you see is what you get. 

Houd er wel rekening mee dat het lastiger is om je maat in te schatten als je online shopt. De meeste webshops bieden gelukkig een maattabel aan. Je meet je lichaam op en vervolgens kun je aan de hand van die maten bepalen welke maat goed bij jou past. Zo bega je minder snel een miskoop. Kies bij voorkeur ook voor een webshop waar je gratis kunt retourneren. Zo zou je eventueel ook meerdere maten kunnen bestellen om thuis op je gemakje te passen. 

Passend bij jouw figuur 

Geen mens is hetzelfde. Wat jouw vriendin fantastisch staat, kan bij jou weer heel anders staan. En andersom. Denk bijvoorbeeld aan jumpsuits. Deze zijn een enorme hit, maar staan bij de ene vrouw geweldig en bij de andere vrouw is het helemaal niets. Dat is ook helemaal niet erg. Maar het toont wel aan hoe belangrijk het is om iets te passen en dat deze kledingstukken ook daadwerkelijk passen bij jouw figuur. Als de kleding goed past, zal dit wonderen doen voor je zelfvertrouwen. Je hoeft geen kilo’s af te vallen om je zelfverzekerd te voelen. Je moet simpelweg de juiste kleding dragen. 

Dit is echter geen eenvoudige opgave. Veel mensen vinden het lastig om de juiste kleding te vinden. Schroom je dan ook zeker niet om hulp te vragen. Winkelmedewerkers hebben doorgaans heel wat ervaring met het aanbevelen van kleding en het combineren van outfits. Kom je er dus echt niet uit? Vraag dan een medewerker om hulp.