Een nieuwe bril nodig? 4 tips om de perfecte bril te vinden!

Een nieuwe bril nodig? 4 tips om de perfecte bril te vinden!

Het kiezen van een nieuwe bril kan een uitdagende taak zijn. Er zijn zoveel verschillende stijlen, vormen en merken om uit te kiezen. Het is belangrijk om een bril te vinden die niet alleen bij je gezichtsvorm past, maar ook comfortabel zit en je persoonlijkheid weerspiegelt. In dit artikel geven we je 4 handige tips om de perfecte bril te vinden.

Ken je gezichtsvorm

Het begrijpen van je gezichtsvorm is belangrijk bij het kiezen van de juiste bril. Er zijn over het algemeen vijf verschillende gezichtsvormen: rond, ovaal, vierkant, hartvormig en driehoekig. Voor elke gezichtsvorm zijn er bepaalde monturen die het beste passen.

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, vermijd dan ronde monturen en kies in plaats daarvan voor rechthoekige of vierkante monturen. Deze vormen helpen je gezicht langer en slanker te laten lijken.

Ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht passen bijna alle montuurvormen goed. Experimenteer met verschillende stijlen om te zien welke het beste bij je past.

Vierkant gezicht

Als je een vierkant gezicht hebt, vermijd dan hoekige monturen en kies in plaats daarvan voor ronde of ovale monturen. Deze zachte vormen verzachten de kenmerken van je gezicht.

Hartvormig gezicht:

Voor een hartvormig gezicht zijn monturen met brede onderkanten en smalle bovenkanten ideaal. Deze monturen benadrukken je jukbeenderen en balanceren je gezichtsvorm.

Driehoekig gezicht:

Bij een driehoekig gezicht passen monturen met brede bovenkanten en smalle onderkanten goed. Deze monturen helpen om je voorhoofd breder te laten lijken en je kaaklijn in evenwicht te brengen.

Kies voor comfort

Naast het kiezen van een montuur dat bij je gezichtsvorm past, is het ook belangrijk om te zorgen dat de bril comfortabel zit. Een bril die te strak zit kan hoofdpijn veroorzaken, terwijl een bril die te los zit kan afglijden en irriteren.Zorg ervoor dat de bril goed past op je neus en geen drukpunten veroorzaakt. Verstelbare neuspads kunnen helpen om de bril beter aan te passen aan je gezicht. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of de bril goed op je oren rust en niet te strak of te los zit.

Overweeg je levensstijl

Bij het kiezen van een bril is het ook belangrijk om rekening te houden met je levensstijl. Ben je actief en sportief? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor een stevig en duurzaam montuur dat goed tegen een stootje kan. Werk je veel achter een computer? Dan kan een bril met blauw licht filter je helpen om de spanning op je ogen te verminderen.Daarnaast is het ook handig om na te denken over de kleur van het montuur en of je liever naar dure of goedkope brillen wilt kijken. Kies je voor een neutrale kleur die bij al je outfits past of ga je juist voor een opvallende kleur die je persoonlijkheid laat zien? Denk goed na over wat het beste bij jou en je levensstijl past.

Probeer verschillende stijlen uit

Tot slot is het belangrijk om verschillende stijlen uit te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Een bril kan er op een foto of in de etalage anders uitzien dan wanneer je hem daadwerkelijk op hebt. Maak een afspraak bij een opticien en probeer verschillende monturen uit om te zien welke het beste bij je past.Neem de tijd om te wennen aan het idee van een nieuwe bril en wees niet bang om buiten je comfortzone te stappen. Soms kan een bril waarvan je in eerste instantie denkt dat die niet bij je past, juist heel erg leuk uitpakken.