Een egale huid met een professionele Botox behandeling

Een egale huid met een professionele Botox behandeling

Botuline toxine is een eiwit dat geproduceerd wordt door bacteri├źn. Het is volledig natuurlijk en heeft als speciale eigenschap dat het zorg boor een vermindering van de beweging van spieren. Botox wordt om deze reden al zo'n 40 jaar gebruikt bij bepaalde aandoeningen. Later werd ook ontdekt dat botox goed werkt om rimpels tegen te gaan. Dit komt omdat ze ontstaan door het aanspannen van de spieren in het gezicht. Botox wordt vaak ingespoten in het voorhoofd of rond de ogen.

Hoe werkt een behandeling?

Een botox behandeling werkt meesten tot 3 of 4 maanden na het inspuiten. Dit is ook afhankelijk van de spieren. Je kunt het effect behouden door de behandeling bij te houden. De behandeling zelf voel je vrij weinig van. De artsen gebruiken erg dunne naalden en de fillers hebben standaard een verdovende stof. Verder kan er nog een creme gebruikt worden voor extra verdoving, maar meestal is dit niet nodig. Bij het inspuiten in de lippen gebruiken ze tandartsverdoving.

Hoe zien de behandeling eruit?

Als je binnenkomt ontvang je een drankje naar keuze en moet je eventjes wachten. Hierna zal je met de arts bespreken wat je wensen zijn en wat je precies wil laten doen. De arts adviseert je hierbij en legt uit wat het effect is dat je kan verwachten. Hierna kun je plaatsnemen in de stoel en krijg je een paar kleine prikjes. De botox wordt dan ingespoten waar het nodig is. Na de botox behandeling krijg je nog wat tips en uitleg over de komende dagen. Je mag bijvoorbeeld niet lang in de zon liggen net na je behandeling. Hierna kan je nog een afspraak maken voor nacontrole als je dat graag wil.

Zitten er nadelen aan?

Botox wordt al jaren gebruikt in de medische wereld en is volledig natuurlijk. Het is dan ook erg veilig om te gebruiken. De artsen die het inspuiten zijn goed opgeleid en gaan professioneel te werk. Ze gebruiken alleen de beste producten en geven je goed advies van te voren. Je hebt dus weinig te vrezen. Wel moet je opletten dat je niet te veel uitspuit en dat je niet verslaafd raakt aan het gebruiken ervan. Dit kan een negatief en ongewenst effect opleveren.