3 redenen om te sporten met een crosstrainer 

3 redenen om te sporten met een crosstrainer 

Sporten op een crosstrainer en benieuwd waarom dat een goed idee is? We zetten 3 belangrijke redenen voor je op een rij. Die aangeven wat hier de voordelen van zijn. Om er op de sportschool op te sporten. Of beter nog, door een trainer bij je thuis te zetten en daar vervolgens op te gaan sporten.

De belangrijkste redenen voor veel mensen zijn: minder nadelige impact op je gewrichten, effectief afvallen: wordt strakker, je onderbenen en hele lichaam trainen, minder nadelige impact op je gewrichten.

Een van de belangrijke redenen om te sporten op een crosstrainer (top 10 modellen vind je bij Verantwoord Afvallen), omdat je jouw gewrichten beter in een goede conditie kunt houden. Veel beter dan wanneer je gaat hardlopen of zelfs wanneer je gebruik maakt van een loopband. Met name je enkels en knieën krijgen dan veel te verduren, waardoor je daar na verloop van tijd last van kunt krijgen.

Dat is niet het geval als je gaat sporten op een crosstrainer. Daarmee voorkom je blessures, zodat je zonder zorgen kunt sporten en dat ook op latere leeftijd kunt blijven doen. Een fijne keuze, om een goede investering te doen in een apparaat waar je lang plezier van hebt. 

Effectief afvallen: wordt strakker

En een tweede reden om te gaan sporten met een crosstrainer? Je kunt daarmee effectief afvallen, bijvoorbeeld om strakker te worden. Met name de diverse weerstanden en programma’s bieden mogelijkheden op dit gebied. Train je conditie of zorg er met een lagere intensiteit voor dat je de kans hebt om vet te verbranden.

Een van de grote voordelen van een crosstrainer is dat je daarmee zelf de intensiteit en de programma’s kunt kiezen. Op die manier train je op de manier die je wilt. Om het langer vol te houden of juist even intensief aan de slag te gaan. Een van de belangrijke redenen voor veel mensen, dankzij de brede variëteit waarmee je er gebruik van kunt maken. 

Je onderbenen en hele lichaam trainen

Tenslotte kun je met een crosstrainer zowel je onderbenen als de rest van je hele lichaam goed trainen. Je kunt een volledige work-out doen, waarbij je alle belangrijke spieren aan bod laat komen en niets over het hoofd ziet.

Met name je onderbenen kun je niet zo gemakkelijk trainen, vooral niet in combinatie met de rest van je lichaam. Het is een van de redenen om te sporten op een crosstrainer, zodat je alles met elkaar kunt combineren. (bron) Dat zorgt ervoor dat je in minder tijd meer gedaan krijgt. Om daar lekker van af te vallen, een betere conditie te krijgen of zelf te merken dat je strakker wordt en je spieren uiteindelijk beter zichtbaar worden. Belangrijke redenen om te sporten op een crosstrainer. Op de sportschool of gewoon bij je thuis, zodat je daar de deur niet voor uit hoeft en je kunt gaan trainen op het moment dat het jou uitkomt.