4 Tips om jezelf cool te houden wanneer het buiten warm is

4 Tips om jezelf cool te houden wanneer het buiten warm is

Het weer buiten is erg warm en vochtig. Warmte is een probleem waar we allemaal mee moeten leven, maar dat betekent niet dat je een gezonde levensstijl moet opgeven. De eerste stap in de goede richting is manieren te vinden die je helpen koel te blijven als het buiten echt warm is. Hier zijn 4 tips tegen de warmte als het buiten echt heet is!

1. Draag losse, lichtgewicht kleding

Ik raad aan losse, lichtgewicht kleding te dragen als het buiten echt heet is. Dat betekent dat jeans, korte broeken en tanktops uit den boze zijn! Kies in plaats daarvan voor iets als een rok of jurk die je koel houdt van de hitte. Als het bijvoorbeeld vroeg op de dag is en nog niet al te vreselijk warm, dan kan hiermee gaan beter werken dan later op de middag waar je lichaam al overtollig zweet produceert om al die extra warmte kwijt te raken. Door minder kleding aan te trekken kan je huid meer lucht laten stromen, wat ook wat verlichting biedt tegen de temperatuurstijging. 

Draag stoffen zoals linnen of katoen, zodat ze ademend zijn en vocht opnemen waardoor je de hele dag koeler blijft.

2. Gebruik een ventilator om de lucht in je huis te laten circuleren 

Een ventilator kan je helpen afkoelen als het buiten erg warm is. Er zijn veel soorten en merken ventilatoren op de markt. Overweeg je behoeften en voorkeuren als je er een zoekt, zodat je een goede vindt in termen van grootte, geluidsniveau, functies zoals luchtcirculatie-instellingen of oscillatiemogelijkheden. Mijn persoonlijke favoriet is de Dyson Fan AM07.

3. Drink veel water om gehydrateerd te blijven

Het allerbelangrijkste is om gehydrateerd te blijven. Bij warme temperaturen kan het lichaam gemakkelijk water verliezen en het niet weten door het zweten, dus veel vocht drinken helpt je de hele dag koeler te blijven en je beter te voelen. Drink overdag veel, maar voor sommige mensen kan dat te gemakkelijk zijn of zijn ze voortdurend onderweg, probeer dan een geïsoleerde fles met ijsblokjes erin bij je te dragen om ervoor te zorgen dat je, ook als je geen toegang tot water hebt, toch deze essentiële vloeistof in je systeem krijgt! Houd thuis ook een hervulbare container gevuld, zodat als iemand anders nog iets (of alles!) van deze koele drank nodig heeft, het voor iedereen beschikbaar is zonder dat je de deur uit hoeft.

4. Neem een koele douche of bad voor het slapengaan

Neem voor je naar bed gaat een koele douche of bad om je lichaamstemperatuur weer te helpen dalen.