Verschillen tussen lage en hoge sneakers

Verschillen tussen lage en hoge sneakers

Er zijn veel verschillen tussen lage en hoge sneakers. Hoewel beide stijlen comfortabel en stijlvol kunnen zijn, passen ze vaak in twee verschillende categorieën. Lage sneakers zijn gewoonlijk meer klassiek en stijlvol, terwijl hoge sneakers meestal meer geavanceerde ontwerpen en technologieën bieden. Hieronder worden de belangrijkste verschillen tussen lage en hoge sneakers uiteengezet. Lees verder om meer te leren over het verschil tussen hoge en lage sneakers, zodat je de juiste keuze kan maken. 

Comfort

Lage sneakers zijn vaak zeer comfortabel. Ze zijn gemaakt met zachte materialen en bieden een goede pasvorm. Hoge sneakers zijn ook meestal comfortabel, maar dankzij de verhoogde hielkap en verstevigingsbanden kunnen ze bij sommige voeten soms ongemakkelijk aanvoelen. Hoge sneakers bieden vaak meer demping en ondersteuning, waardoor ze beter geschikt zijn voor veel activiteiten of sporten. Verder bieden hoge sneakers vaak meer stevigheid rondom de voet, dit kan belangrijk zijn wanneer je zwakke enkels hebt. In dit geval kan je bijvoorbeeld beter voor de Nike dunk high panda gaan in plaats van de zelfde versie maar dan in het laag.  

Stijl

Lage sneakers zijn over het algemeen stijlvoller dan hoge sneakers. Ze zijn kleiner en subtieler, waardoor ze veelzijdiger zijn en in verschillende situaties kunnen worden gedragen. Hoge sneakers zijn meestal opvallender en kunnen meer opvallen. Ze zijn vaak gedecoreerd met felle kleuren en grafische patronen. Maar ook hoge schoenen kunnen er subtiel zijn. Veel merken bieden hoge en lage versies aan van een model, zo kan je precies dezelfde stijl laten zien, of je nu voor een hoge of lage uitvoering kiest. Sommige merken hebben zelfs een mid versie van de schoen, neem bijvoorbeeld de Jordan 1 mid carbon fiber. Deze schoen biedt het beste van beide werelden, doordat ze in de middel formaat zijn uitgebracht. Ze bieden de subtiliteit van de lage editie en de bescherming van de hoge editie. 

Kosten

Lage sneakers zijn vaak goedkoper dan hoge sneakers. Ze zijn goedkoper om te produceren en bevatten meestal veel minder technologische opties. Hoge sneakers zijn meestal duurder omdat ze meer technologie bevatten, maar dit is niet de enige reden. Hoge schoenen gebruiken meer materialen en zijn groter dan lage versies van dezelfde schoen, hierdoor hebben ze niet alleen meer materiaal nodig, maar ook een hoop extra werk. Hierdoor zijn hoge edities van sneakers vaak een beetje duurder dan de lage edities, vaak gaat dit om een prijs die een tientje hoger is dan de prijs van de lage editie.