Tips bij het wassen van jouw haar 

Tips bij het wassen van jouw haar 

Het wassen van je haren is waarschijnlijk niet iets waar je vaak over nadenkt. Het is routinematig geworden. Vanzelfsprekend. De kans is groot dat je al jaren dezelfde shampoo en methode gebruikt om je haar te wassen. Opvallend genoeg worden hier nog regelmatig ‘fouten’ bij gemaakt. Het wassen van de haren is namelijk niet zo gemakkelijk als het lijkt. Wanneer je dit niet op de juiste manier aanpakt, kan dit de gezondheid van het haar zeer nadelig beïnvloeden. Met de juiste verzorgingsproducten zorg jij ervoor dat je lokken meer stralen dan ooit tevoren. Maar hoe pak je dit dan precies aan? Met de volgende tips was jij jouw haren voortaan als een absolute pro. 

Kies de juiste shampoo 

Allereest is het van belang om de juiste producten te gebruiken. Bespaar in elk geval nooit op shampoo. Natuurlijk ziet de goedkope shampoo in de supermarkt er heel aantrekkelijk uit voor de portemonnee, maar deze bevat vaak ook stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de conditie van je haar. Daarom is het beter om voor kwalitatieve merken te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Kérastase shampoo. Zij beschikken bovendien over verschillende lijnen voor de diverse haartypes. Kies de shampoo die past bij jouw haar. 

Twijfel je over jouw haartype? Online zijn verschillende testjes en duidelijke uitleg te vinden over de verschillende haartypes. Zo weet je precies hoe je jouw haar zou omschrijven en welke shampoo hier het meest geschikt voor is. 

Was niet te vaak 

Probeer zo min mogelijk je haren te wassen. Het is natuurlijk goed om dit minimaal eens in de week te doen, maar laat je haar vervolgens zoveel mogelijk met rust. Onnodig je haar wassen kan het uitdrogen en snel vet maken. Door het haar minder vaak te wassen, zal je merken dat het haar eenvoudiger in optimale conditie blijft. 

Spoel je haren goed uit 

Tijdens het wassen is het vooral belangrijk dat er goed uitgespoeld wordt. Dit duurt als het goed is langer dan het wassen zelf. Zorg ervoor dat alle zeepresten volledig verwijderd zijn. Dit is best wel een klusje. Zeker bij wat langer haar. Als er onverhoopt toch zeepresten in het haar achterblijven, merk je dit direct doordat er een ietwat vettige gloed op het haar zichtbaar blijft. Neem daarom voldoende tijd om goed uit te spoelen. 

Maak gebruik van een conditioner

Een conditioner mag niet vergeten worden tijdens het wassen. Vergeet niet dat je haar een stuk kwetsbaarder wordt. Door te wassen zet je namelijk de haarschubben volledig open. Daardoor is het haar kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf en kan het sneller beschadigen. Met behulp van een conditioner zorg je ervoor dat de haarschubben weer sneller sluiten. Bovendien gebruik je de gelegenheid om de voedende en hydraterende ingrediënten van de conditioner zo eenvoudiger in de diepe kern van het haar te krijgen. Laat de conditioner even inwerken na het inmasseren en spoel het vervolgens uit. Let op: er zijn ook conditioners die niet uitgespoeld hoeven te worden. Lees daarom voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing.