Drie mooie vintage-stijl horloges

Drie mooie vintage-stijl horloges

Een accessoire om je pols is in de huidige mode net zo belangrijk als een ring of een halsketting. Misschien biedt je pols zelfs wel meer kansen om je eigen stijl te laten zien, want je hebt veel keus. Eén van de trends is om een stijlvol horloge te dragen in plaats van een armband. Met zo´n horloge kun je echt een statement maken. Van professioneel, tot sportief, sjiek en elegant of juist vooral creatief en speels: met een horloge zeg je het.

Wij hebben drie merken uitgekozen die horloges ontwikkelen met een typisch Britse ´upper class´ look, maar die aan de weg timmeren met prijzen die voor iedereen met een passie voor mode betaalbaar zijn.

Abbott Lyon – Dove White Covent White

Abbott Lyon is opgericht in Groot-Brittannië, bestaat pas sinds 2014 en is een compleet nieuwe speler op de horlogemarkt. De horloges hebben juist een klassiek design en een uitstraling die fantastisch is. Ze zijn fris en modern, maar tegelijk traditioneel met klasse. Hét horloge dat er echt uitspringt voor ons is het Dove White Covent White model; een klassiek model met een rubberen band en een goudkleurige wijzerplaat.

Daniel Wellington

De horloges van het merk Daniel Wellington zijn afkomstig uit Uppsala in Zweden. Oprichter Filip Tysander studeert nog in deze stad als hij de Brit Daniel Wellington ontmoet. Door Wellington geïnspireerd, start Tysander een eigen horlogelijn die, net als Daniel Wellington zelf, elegant, bescheiden, en modieus is. De Wellington horloges zijn iets langer op de markt dan de Abbott Lyons en vind je overal in online shops terug. Ze zijn over het algemeen ook iets duurder.

Tip: Omdat er al meer Wellingtons verkocht zijn, kun je deze horloges ook makkelijk terugvinden op sites waar tweedehands horloges worden verkocht. Zo kun je voor een goede prijs een prachthorloge vinden. Onze persoonlijke favoriet: de Classic Winchester Lady.

Olivia Burton

Lesa Bennett en Jemma Fennings zijn twee mode ontwerpsters die elkaar hebben leren kennen op het London College of Fashion. Samen zijn zij het label Olivia Burton London begonnen. In de ontwerpen voor hun horloges verenigen zij de thema´s vintage en catwalk. De horloges zijn slank en elegant, kleurrijk en vaak erg strak. Op Pinterest zie je in één oogopslag waarom de Olivia Burtons zo leuk en gewild zijn. En een Olivia Burton hoeft niet duur te zijn; ze bieden ook horloges voor een lagere prijs!