Dit is de meest gedragen kleding in Spanje

Dit is de meest gedragen kleding in Spanje

In Spanje worden het meest kledingstukken gedragen die typisch zijn voor mediterrane landen. De kleren die Spanjaarden doorgaans dragen zijn spijkerbroeken, een casual overhemd of T-shirt, en sneakers. Hoewel de traditionele Spaanse kleding in sommige landelijke gebieden nog te zien is, wordt die niet meer zo vaak gedragen als vroeger. Over het algemeen houden de Spanjaarden ervan zich casual en comfortabel te kleden. Dat blijkt wel uit het feit dat de meest gedragen kledingstukken in Spanje die zijn die comfort en flexibiliteit mogelijk maken. 

Kleding in Spanje

Spanje is een land met een gevarieerde geschiedenis en cultuur. De traditionele kleding in Spanje weerspiegelt dit, met een verscheidenheid aan stijlen en regionale verschillen. Het meest voorkomende type traditionele Spaanse kleding is de traje de flamenco. Dit is een nauwsluitende jurk gedragen door vrouwen, meestal gemaakt van heldere stoffen zoals rode of paarse zijde. Het heeft een wijde, zwierige rok en een getailleerd lijfje met ingewikkeld borduurwerk. Over het hoofd en de schouders wordt vaak een sjaal gedragen.

Andere traditionele Spaanse kledingstukken zijn de pañuelo (een grote vierkante sjaal), de abrigo (een zware jas), en de botas (leren laarzen). Spaanse kleding is vaak rijkelijk versierd met kant, borduurwerk en andere decoratieve details. Traditionele Spaanse kleding is vandaag de dag nog steeds populair, vooral onder vrouwen. Je ziet ze gedragen bij speciale gelegenheden zoals bruiloften en festivals, of in streken die hun traditionele cultuur hebben behouden. Als je meer wilt weten over dit fascinerende aspect van de Spaanse cultuur, kijk dan eens bij een van de vele online winkels die traditionele Spaanse kleding verkopen.

Meest gedragen kleding

De traditionele kleding van Spanje is sterk beïnvloed door de uiteenlopende geschiedenis en cultuur van het land. De regionale klederdracht verschilt van streek tot streek, maar sommige kledingstukken komen in het hele land voor. Het meest gedragen kledingstuk in Spanje is de "abrigo", een zware wollen jas die meestal bij koud weer wordt gedragen. Andere populaire kledingstukken zijn de "pañuelo", een sjaal of omslagdoek die vaak wordt gebruikt als bescherming tegen de kou, en de "faja", een brede riem die helpt om de taille te definiëren. Hoewel er veel verschillende kledingstijlen populair zijn in Spanje, is één item bijzonder iconisch: de flamencojurk. Deze kleurrijke en sierlijke jurk wordt meestal gedragen door vrouwen tijdens voorstellingen van flamencodans.

Maar wat voor sommigen misschien een verrassing is, is dat Spanjaarden ook heel modieus zijn! De meest gedragen kledingstukken in het land zijn jeans, T-shirts en sneakers. Spijkerbroeken zijn niet weg te denken uit de Spaanse mode en kunnen gedragen worden door mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ze worden meestal gecombineerd met een T-shirt of tanktop, en vaak met sneakers of sandalen. T-shirts zijn ook een populaire keuze onder Spanjaarden en kunnen alleen worden gedragen of onder een trui of jas. En sneakers zijn perfect voor boodschappen doen of een wandeling - ze zijn veelzijdig en comfortabel! Dus als je op zoek bent naar goede mode-inspiratie, neem dan een voorbeeld aan de Spanjaarden en draag zelf een paar jeans, T-shirts en sneakers! Bovendien is Spanje een heel divers land met veel verschillende regio's. Dit betekent dat er niet één "standaard" kledingstijl is - in plaats daarvan kleden mensen in verschillende delen van het land zich vaak op hun eigen unieke manier. Deze culturele diversiteit is een deel van wat Spanje zo'n interessante plek maakt om te wonen!