Zo word je de ideale bruiloftsgast

Zo word je de ideale bruiloftsgast

Veel mensen zien hun bruiloft als één van de mooiste dagen van hun leven. Het is dan ook heel belangrijk dat deze dag perfect verloopt. Als gast ben je deels verantwoordelijk voor het wel of niet slagen van de bruiloft. Maar wat moet je nou wel en juist absoluut niet doen wanneer je bent uitgenodigd voor een bruiloft? 


1.      Reageer op de uitnodiging

Het plannen van een bruiloft brengt veel stress met zich mee. Als het bruidspaar dan ook nog niet weet hoeveel mensen er precies komen, is dat al helemaal vervelend. Voor de planning is het erg belangrijk om het aantal gasten te weten, zodat er rekening kan worden gehouden met bijvoorbeeld de catering en de kosten. Reageer dus altijd op de uitnodiging, ook als je niet komt.

2.      Kleed je gepast

Staat er een dresscode op de uitnodiging? Dan is het wel zo netjes om je daaraan te houden. Probeer wanneer er geen dresscode is een beetje in te schatten wat het bruidspaar verwacht. Vroeger was het not done om in het zwart naar een bruiloft te komen, maar inmiddels kun je prima een little black dress dragen. Een wit jurkje is uit den boze, omdat de bruid vaak wit draagt. Ook wanneer de bruid voor een andere kleur heeft gekozen, kun je je witte jurkje beter voor een andere gelegenheid bewaren. Zo voorkom je dat de aandacht op jou wordt gevestigd. Dit geldt overigens niet alleen voor witte jurkjes, maar ook voor extreem opvallende of sexy kleding.

3.      Kom op tijd

De planning van een bruiloft is ontzettend zenuwslopend, maar ook de dag zelf is heel spannend voor het bruidspaar. Zorg er dus voor dat je op tijd bent, het liefst een half uurtje van tevoren. Op die manier hoeft het bruidspaar zich geen zorgen te maken over gasten die te laat komen.

4.      Neem niet ongevraagd een date mee

Het budget voor een bruiloft is niet oneindig, waardoor het samenstellen van de gastenlijst een lastige klus is. Ga ervan uit dat er goed over nagedacht is en dat als alleen jouw naam op de uitnodiging staat, de uitnodiging ook alleen voor jou bedoeld is. Dit geldt niet alleen voor dates, maar ook voor kinderen. Wanneer ze niet op de uitnodiging staan, kun je ze beter thuis laten.

5.      Pas op met social media

Hoewel het natuurlijk superverleidelijk is om op social media te posten hoe goed de bruid eruit ziet en hoe gezellig het is, kun je daar beter even mee wachten. Laat het bruidspaar eerst zelf verslag doen en foto’s plaatsen. Daarnaast is het ook gewoon niet netjes om met je smartphone bezig te zijn op een bruiloft.

6.      Neem een goed cadeau mee

Tegenwoordig maken veel stellen een cadeaulijst of vragen ze om het welbekende envelopje. In sommige gevallen moet je echter zelf bedenken wat voor cadeau je het bruidspaar geeft. Populaire cadeaus zijn bijvoorbeeld accessoires voor in huis, een persoonlijk schilderij of een fles champagne. Daarnaast is een gezamenlijk huwelijkscadeau met vrienden of familie altijd een goed idee. Hierbij kunnen jullie dankzij het hogere budget gemakkelijk een speciaal cadeau kopen.

Hoewel je de bruid niet mag overschaduwen, mag je natuurlijk wel je best doen om er prachtig uit te zien. Neem daarom eens een kijkje op onze website of in onze winkel om een mooie jurk uit te kiezen. 

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel