Zó loop je zonder moeite de hele dag op hakken

Zó loop je zonder moeite de hele dag op hakken

Vrijwel iedere vrouw is er gek op: hoge hakken. Je ziet er door het dragen van hakken niet alleen vrouwelijker uit, het maakt je outfit ook helemaal compleet. Toch vergt het enige inspanning en oefening om de hele dag goed op hakken te kunnen lopen. Om die reden kiezen veel vrouwen uiteindelijk voor gympen, hoewel dat helemaal niet nodig is. Wij geven je een aantal tips waardoor je de hele dag zonder moeite en vooral pijnloos op hakken kunt lopen.

Soort hakken

Wanneer je bijna nooit op hakken loopt is het aan te raden om te beginnen met een ‘makkelijke’ hak. Kies daarom bij je eerste paar voor blokhakken in plaats van stiletto’s. Je zult merken dat je op een dikkere hak veel comfortabeler staat. Ook is het van belang om rekening te houden met de hakhoogte. Hoe hoger de hak, hoe moeilijker je het jezelf maakt. Daarnaast is het belangrijk dat je hakken koopt in de juiste maat. Zie je het perfecte paar hakken, maar zijn ze stiekem net iets te krap? Koop ze dan niet! Te krappe schoenen zorgen namelijk voor blaren en ingegroeide teennagels. Ook te grote schoenen zijn niet ideaal omdat je hier gemakkelijk uitglipt. Zorg ervoor dat je hakken altijd past en er even op loopt zodat je aanvoelt of de schoenen perfect bij jouw voeten passen.

Inlopen

Heb je een lange dag voor de boeg en wil je per se je nieuwe hakken aan? Vergeet dan niet om ze van te voren goed in te lopen. Wanneer je dit niet doet krijg je gegarandeerd zere voeten. Doe de schoenen een dag van te voren een paar uurtjes aan om ervoor te zorgen dat ze naar je voet gaan staan. Je hoeft er niet eens op te lopen; trek ze gewoon aan wanneer je lekker op de bank televisie aan het kijken bent. Heb je het idee dat ze na het inlopen nog steeds iets te krap zitten? Doe dikke sokken aan en trek de schoenen nogmaals een paar uur aan. Ben je nog steeds niet overtuigd? Je kunt een zakje water in de schoenen stoppen en ze vervolgens in de vriezer zetten. Dit klinkt raar, maar wanneer het water bevriest zullen de hakken iets uitrekken.

Andere tips

·         Inlegzolen

Er zijn verschillende soorten inlegzolen. Allereerst bestaan er standaard zooltjes die onder andere vocht opvangen. Doordat deze zolen het vocht opvangen zal je niet in de hakken glijden, waardoor een branderig gevoel voorkomen wordt. Daarnaast bestaan er nog speciale zooltjes. Dit zijn plakkertjes die je op bepaalde pijnplekken kunt plakken. De pijn voorkom je hierdoor niet helemaal, maar het maakt het lopen op hakken wel een stuk comfortabeler.

·         Deodorant

Gebruik een deodorantroller of stick om over de plekken van je voet heen te gaan waar je snel blaren krijgt. Door het aanbrengen van de deodorant worden blaren voorkomen en heb je natuurlijk ook lekker ruikende voeten.

·         Tape

Bijna iedereen maakt pas gebruik van pleisters wanneer de blaren al doorgekomen zijn. Wees de blaren voor en maak juist vooraf gebruik van blarenpleisters. Plak ze op de pijnplekken zodat je blaren kunt voorkomen. Neem er ook een paar mee voor onderweg. Zo kan je ze wanneer nodig vervangen. Een laatste tip is het gebruik van tape. Wikkel om je derde en vierde teen een stukje tape en zorg dat deze stevig en strak zit. Zonder je tenen af te knellen natuurlijk. Op deze manier ontlast je de zenuw die ervoor zorgt dat de bal van je voet pijn gaat doen. Klinkt raar, maar het werkt echt.

·         Geef je voeten genoeg rust

Wanneer je op hakken loopt verkort je de kuitspieren. Deze moet je vervolgens weer verlengen door op platte schoenen te lopen. Zorg er dus voor dat je niet iedere dag hakken draagt, maar doe dit bijvoorbeeld om de paar dagen. Zo geef je de voeten en kuiten voldoende rust.

Aan de hand van bovenstaande tips moet het lopen op hakken zeker goedkomen dames, ga ervoor! Heb jij nog geen geschikt paar galaschoenen gevonden? Bekijk ons uitgebreide aanbod aan galaschoenen en bestel jouw favoriete paar meteen online.

 

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel