De vijf belangrijkste taken van een bruidsmeisje

Bruidsmeisjes zijn belangrijk bij een bruiloft en dat is niet alleen voor de morele support. Praktisch gezien zijn ze ook van grote hulp voor de bruid. Wat zijn nu eigenlijk de taken behorend bij de rol van bruidsmeisje?

1. Morele support

De belangrijkste rol voor een bruidsmeisje bij een bruiloft is het steunen van de bruid. De bruid wijst bruidsmeisjes aan omdat zij deze vertrouwt. Het aantal bruidsmeisjes staat niet vast. Bij de ene bruiloft zijn het er twee, een andere keer zijn het er acht. 

2. Jurk ophouden

Tijdens een bruiloft wordt er veel gelopen. Een trouwjurk kan daardoor vies worden. Het is dan ook belangrijk om te voorkomen dat de sleep van de jurk vies wordt en dat de bruid struikelt. Doordat het bruidsmeisje de sleep en zo nodig (een gedeelte van de jurk) omhoog houdt, zorgt ze ervoor dat een bruid niet struikelt. 

3. Rijst of rozenblaadjes strooien

Na een bruiloft regent het voor de bruid en bruidegom soms rijst of rozenblaadjes. Dit symboliseert het geluk. De bruidsmeisjes en andere bruiloftsgasten strooien desgewenst mee. Aangezien het lastig is om met een pak rijst onder de arm te staan, is het raadzaam om hier een strooimandje voor aan te schaffen.

4. De bruidsparaplu dragen

In Nederland wil het weer nog wel eens tegenvallen. Op een bruiloft is dit extra vervelend. Gelukkig zijn er bruidsparaplu's om de bruiloft niet helemaal in het water te laten vallen. Het bruidsmeisje zou deze paraplu vast kunnen houden.

5. De ringen brengen

Zonder ringen kan een trouwgelofte niet worden afgelegd. Een bruidsmeisje of bruidskindje kan deze ringen brengen door ze op een ringkussentje aan te bieden. Met een ringkussen zitten de ringen goed vast aan het kussentje.

Bent u op zoek naar jurkjes voor de bruidsmeisjes of andere benodigdheden? Kijk gerust bij ons assortiment. Wilt u persoonlijk advies? Kom dan langs in onze winkel in Voorburg. 

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel