Tips voor het kopen van hakken

Als je er goed over nadenkt hebben je voeten het maar zwaar te verduren. Ze dragen je volledige lichaamsgewicht en brengen je keer op keer weer van punt A naar B. Als je voeten geluk hebben dan doen ze dit in een paar comfortabele schoenen, maar je voeten worden ook vaak zat in een wat minder comfortabel hakje gestopt. Toch kan een hakschoen heel comfortabel zijn, zolang je maar op een aantal punten let wanneer je de schoenen aanschaft. Zolang jij je aan de volgende tips houdt, ben je bijna verzekerd van een succesaankoop wanneer je de volgende keer een paar hakken staat te passen in de winkel. 

Het winkelbezoek inplannen

Aangezien je voeten gedurende de dag aardig op kunnen zwellen, omdat je al aardig wat meters erop hebt zitten, is het verstandig om hakken te gaan passen aan het einde van de middag. Aan het einde van de middag weet je namelijk hoe veel je voeten daadwerkelijk opzwellen, zodat je daar mooi rekening mee kan houden tijdens het passen. Het zou toch lullig zijn als die prachtige avondschoenen je voeten enorm afknellen zodra je er een paar uurtjes op gelopen hebt.

De duim-test

Of je nu galaschoenen of sneakers koopt, te kleine schoenen doen altijd pijn. Let er tijdens het passen dus goed op dat je voldoende ruimte over hebt. Het is belangrijk om bijvoorbeeld een van de aanwezige verkopers of een vriendin even te laten controleren hoe veel ruimte je over hebt in de schoen. Die ruimte meet je op wanneer je rechtop staat. Als de ruimte tussen je grote teen en de voorkant van je schoen ongeveer één duimbreedte dik is, waardoor je nog wel wat speling hebt in de schoenen, zijn de schoenen goed.

Een blokje om

Het is fijn als je even een stukje kan lopen op de schoenen met hak. Je weet tenslotte pas hoe de schoenen aanvoelen zodra je er echt stappen mee gaat zetten. Loop een rondje in de winkel om aan te voelen hoe de schoenen zitten en of ze goed om de voet passen. Zo kunt u goed aanvullen of de schoen voor u geschikt is.

Maak een passende keuze

In plaats van die prachtige stiletto’s kun je bijvoorbeeld ook voor wat meer comfort gaan, zoals hakken die net wat lager zijn, een dikkere zool hebben of een bredere hak hebben. Deze schoenen verdelen de druk beter, waardoor je minder snel last van je voeten zal krijgen. Wil je toch graag stiletto’s aan? Dan is het onwijs belangrijk dat je ze goed inloopt voordat je ze tijdens een gala of een bruiloft aantrekt. Een goede tip is, om je derde en vierde teen, geteld vanaf je grote teen aan elkaar vast te tapen met leukoplast. Hierdoor wordt de zenuw die hier tussen loopt ontlast en voorkom je de pijn in je voeten aan het einde van de avond. Het werkt echt!

 

Bij D-Moda vind je een ruim assortiment aan avondschoenen, galaschoenen, bruidsschoenen en ballerina’s. Neem de beschreven tips mee naar de winkel in Voorburg of neem eens een kijkje op de website www.d-moda.nl om een idee te krijgen van de collectie. Veel plezier met je hakkenjacht!

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel