Wat wordt bedoeld met de traditie something blue?

Hoewel de bruiloft tradities uit het verleden steeds minder terugkeren op de moderne bruiloften is er toch één belangrijk gezegde die vandaag de dag nog vaak wordt nageleefd. ‘Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe’, is een gezegde dat verschillende objecten verzameld die samen een gezegend huwelijk beloven. De objecten omvatten dus spulletjes uit het verleden, zoals een sieraad die u als kind heeft gekregen, uw nieuwe trouwjurk, een armbandje of misschien zelfs een auto van een vriendin, iets waar de kleur blauw in is verwerkt en een zilver muntje in de linkerschoen van de bruid. Something blue is echt iets waar u uzelf helemaal mee kan uitleven en ook alle kanten mee op kan. In deze blog geven we een aantal inspirerende ideeën voor something blue. 

Hoe kan ik de blauwe kleur subtiel verwerken?

De blauwe kleur staat voor geluk in het huwelijk van het aanstaande bruidspaar. Het is dan ook erg belangrijk dat de kleur blauw ergens in wordt verwerkt. Hierbij kan er natuurlijk worden gekozen voor blauwe hakken onder de witte trouwjurk, maar dit is meestal niet erg gepast. De kleur blauw kan veel subtieler worden verwerkt, zoals met een borduurwerk aan de binnenkant van de trouwjurk. Zo kunt u kiezen voor de trouwdatum of de namen van jullie kinderen. Naast een borduurwerk kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de bruidegom een blauwe stropdas te laten dragen, kunt u een blauwgekleurde ringkussen gebruiken, een blauw lint om het bruidsboeket binden, blauwe sieraden dragen of de bruidsmeisjes in het blauw hijsen.

De kousenband

U kunt de kleur blauw ook combineren met een andere oude traditie, namelijk de kousenband. De kousenband is niet alleen een sexy accessoire, maar heeft ook een eeuwenoude traditie. De vrijgezellen gasten van de bruiloft wilde in het verleden iets hebben van de bruid waardoor zij geluk zouden hebben bij het vinden van een geschikte huwelijkspartner. De kousenband was één van de voorwerpen die hiervoor werden gebruikt. De kousenband is de tegenhanger van het bloemenboeket die de bruid over de schouder werpt naar een groep vrijgezelle vrouwen. Eerst haalt de bruidegom de kousenband met zijn tanden van het been van zijn vrouw en vervolgens gooit de bruidegom de kousenband over zijn schouder naar een groep vrijgezelle mannen. Doordat niemand de kousenband in eerste instantie ziet is de kousenband vaak blauw gekleurd. Hierdoor draagt de bruid toch de kleur bij haar die voor geluk in het huwelijk zorgt, zonder dat het afdoet aan de witte bruidskleding.

Meer informatie over bruidsaccessoires?

Wilt u meer weten over de kousenband of over andere bruidsaccessoires kunt u terecht op de website www.d-moda.nl. D-Moda is het adres voor betaalbare gala- en feestkleding en bruidsaccessoires. Hier kunt u altijd terecht voor advies, maar ook voor de mooiste kleding en accessoires. U kunt natuurlijk ook altijd in Voorburg langsgaan in de showroom van D-Moda.  

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel