Het schoolgala. Wat doe ik aan?

Je hebt er het hele jaar of misschien wel meerdere jaren hard voor gewerkt en eindelijk is het dan zover; het schoolgala. Wat doe je aan op een schoolgala of je afstudeergala? In dit blog lees je tips voor de keuze van een geschikte feestjurk die niet alleen mooi is maar waar je ook nog eens lekker in kunt dansen.

cocktailjurk voor schoolgalaEen feestjurk met een goede kleur om indruk te maken tijdens het schoolgala

Daar waar bij een formele gelegenheid een jurk vaak in een neutrale kleur is, mag bij een schoolgala alles. Je ziet op een schoolgala veel zwarte en donkerblauwe jurken. Een felrode, paarse of groene jurk is echter ook een leuke optie om te stralen onder het licht van de discobol op de dansvloer. Kies vooral een jurk waar jij je lekker in voelt en die past bij je uitstraling. Wanneer jij je lekker voelt in je jurk zal je nog meer stralen tijdens het schoolgala.

De juiste lengte galajurk

Welke lengte van de jurk hou je aan voor het schoolgala? Voor de lengte van een jurk op een schoolgala zijn geen vaste regels. Kies daarom ook hier vooral waar jij je lekker in voelt. Dat kan een lange maar ook een korte jurk zijn. Wel kan het handig zijn rekening te houden met het vervoer naar het schoolgala. In de auto kun je vrijwel alles aan, op de fiets is een lange jurk misschien niet handig. Bedenk ook of je wilt gaan dansen of niet. In alle jurken is te dansen maar met de ene jurk zullen jouw moves net iets beter uitkomen dan met een andere jurk.

Bijpassende accessoires voor bij je galajurk

Zijn accessoires een must bij een galajurk? Een galaoutfit is af in combinatie met de juiste sieraden. Dezelfde jurk kan door het gebruik van accessoires een klassieke of juist een moderne look krijgen. Pas daarom je sieraden aan op het type galajurk. Ga voor subtiele sieraden bij een opzichtige galajurk en combineer juist een simpele galajurk met niet al te veel steentjes met mooie lange oorbellen en/of ketting. Ook een clutch is een must-have accessoire bij een schoolgala. Handig om je telefoon, sleutels en je lipstick in te verstoppen!

Benieuwd naar al onze galajurken en accessoires? Kom gerust langs in onze winkel aan het Koningin Julianaplein 19a te Voorburg of neem een kijkje bij ons assortiment.  

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel