Kroon jezelf tot prinses met een tiara

Een kroon, een diadeem of de meer gangbare term voor een bruid; de tiara werkt letterlijk als kroon op jouw bruiloft. De tiara zoals wij de bruidsaccessoire vandaag de dag kennen komt voort uit Perzië. Er werden ook tiara’s gedragen waar hoorns van stieren, of veren als decoratie op werden bevestigd. Zeg nou zelf, welke bruid wil nou niet het ultieme middelpunt van haar eigen bruiloft zijn.

 

Waar komt de tiara vandaan?

Vandaag de dag is het dragen van een tiara niet alleen weggelegd voor echte vrouwen met de titel prinses, maar voor iedere prinses. In deze moderne tijd staat de tiara symbool voor vrouwelijke schoonheid. Daarom wordt er vaak een tiara bijvoorbeeld vaak uitgereikt aan de winnares van een missverkiezing. De tiara is echt een onderdeel van een outfit op een formele aangelegenheid en past natuurlijk perfect bij een bruiloft. De halve cirkelvormige kroon wordt vaak gemaakt van metaal en wordt tot een waar juweel omgetoverd door er juwelen aan toe te voegen.

Waar wordt een tiara voor gebruikt?

Naast het feit dat de tiara een prachtige aanvulling op de bruid haar outfit is, kan de tiara ook verschillende functies hebben. Zo kan de tiara bijvoorbeeld de sluier afwerken of kan het kapsel nog beter worden geaccentueerd. Wanneer de tiara wordt gebruikt om de sluier af te werken, dan is het wel belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het model. Heb je een erg bescheiden sluier, dan is het belangrijk dat je tiara niet boven je sluier uitkomt, want anders valt de sluier in het niet. De tiara wordt vaak op het midden van de bruid haar hoofd gedragen.

Meer informatie over tiara’s?

De kammetjes van de tiara zorgen ervoor dat de tiara behoorlijk stevig blijft zitten. Natuurlijk kan het zijn dat je je als bruid nergens meer zorgen over wil maken en er zeker van wilt zijn dat de tiara gedurende de hele bruiloft goed blijft zitten. Dan kan je er voor kiezen om de tiara met een aantal haarspeldjes goed vast zetten en wat haarlak te gebruiken. Je kan de tiara natuurlijk zelf opzetten, maar misschien is het handig om dit gelijk door je kapper te laten doen. Op de website www.d-moda.nl vind je een ruim assortiment aan tiara’s. Het assortiment biedt zowel schattige, bescheiden tiara’s tot ware kroontjes. Mocht jij je outfit voor je bruiloft helemaal compleet willen maken, dan kan dat met de juiste accessoires, aangezien je hier al een leuke tiara voor 15 euro kan vinden.

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel