De stijl van de jurken van de bruidsmeisjes

In Nederland wordt het steeds gebruikelijker om een aantal bruidsmeisjes te vragen voor je bruiloft. Naast het feit dat het voor je vriendinnen of familieleden een onwijze eer is als zij de functie van bruidsmeisje mogen invullen op de dag van je leven, staan de bruidsmeisjes natuurlijk prachtig aan jouw zijde. Hierdoor zal je trouwdag gegarandeerd nog specialer worden. De bruidsmeisjes helpen verder met het aankleden van de bruid, zorgen de bruidsmeisjes ervoor dat alles op rolletjes verloopt, begeleiden de gasten naar hun zitplaats, geven de trouwringen aan en organiseren het vrijgezellenfeest. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de bruidsmeisjes er goed uitzien op jouw trouwdag en daarom is het van belang om een bepaalde stijl voor de jurken aan te houden. Om je hiervoor te inspireren geven we in deze blog een aantal ideeën.

1. Eén stijl

Als je graag zelf de touwtjes in handen hebt en echt graag één bepaalde stijl door de hele bruiloft heen wil trekken kun je er voor kiezen om alle bruidsmeisjes in dezelfde jurk, met dezelfde kleur en dezelfde accessoires te kleden. Als je voor één jurk gaat zorg je er niet alleen voor dat je de bruiloft in één bepaalde stijl houdt, maar ook voorkom je onenigheid en jaloezie tussen de bruidsmeisjes. Probeer in dit geval wel rekening te houden met de maten en de huidskleur van je vriendinnen.

2. Vrijheid in accessoires

Om de bruidsmeisjes iets meer vrijheid te geven en ervoor te zorgen dat zich wat meer zichzelf voelen kun je ervoor kiezen om zelf de jurk in een bepaalde kleur uit te zoeken, maar de bruidsmeisjes zelf te laten bepalen welke accessoires zij daarbij draagt. Op deze manier kunnen zij zelf hun sieraden kiezen en hun haar naar wens opsteken of loslaten. Deze optie zorgt er ook zeker voor dat de bruidsmeisjes net wat meer betrokken raken bij de bruiloft.

3. Rekening houden met de kleur

De derde optie zal ervoor zorgen dat ieder bruidsmeisje een jurk aanheeft die echt mooi bij haar huidskleur past. Veel vrouwen hebben natuurlijk net een ander huidtype, waardoor bij het ene bruidsmeisje een hardere kleur mooier staat dan een zachtere kleur. Om toch samenhang te creëren tussen de bruidsmeisjes zorg je ervoor dat de bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen, maar dat zij zelf de kleur uit mogen kiezen.

4. Rekening houden met het postuur

Precies het tegenovergestelde van de derde optie kan natuurlijk ook. In plaats van de bruidsmeisjes te kleden in één jurk in verschillende kleuren, kan je de bruidsmeisjes natuurlijk verschillende jurken, in één kleur aan laten trekken. Dit is met name een voordeel wanneer je vriendinnen of familieleden een verschillend postuur hebben. Niet iedere jurk staat ieder postuur natuurlijk hetzelfde, waarom je scheve gezichten van je gasten en je bruidsmeisjes kan verwachten als je hen wel hetzelfde kleedt.

5. Volledige keuzevrijheid

De meest vrije optie, die enorm geschikt is wanneer je een erg gevarieerde groep met bruidsmeisjes hebt, is om hen allemaal een verschillende jurk te laten dragen. Je laat je bruidsmeisjes helemaal vrije in hun keuze voor een bepaalde type jurk, met een kleur die bij de huidskleur past en daardoor prachtig aansluit op het lichaam van het bruidsmeisje. Laat de bruidsmeisjes alleen wel kleuren uit een bepaalde hoek kiezen, zoals lichtblauw, tot donkerblauw en paars.

Waar vind ik mooie jurken voor bruidsmeisjes?

Er zijn dus tal van mogelijkheden om je bruidsmeisjes aan te kleden. Het leukste is om samen met je bruidsmeisjes op zoek te gaan naar je eigen trouwjurk, maar ook naar hun bruidsjurkjes. Maak er een gezellige dag van, maar zorg er wel voor dat jouw wensen terugkomen in de jurkjes van de bruidsmeisjes. Om een goed beeld te krijgen van het aanbod van jurken voor bruidsmeisjes kun je een kijkje nemen op de website www.d-moda.nl. Als je eenmaal inspiratie op hebt gedaan zijn jij en je vriendinnen van harte uitgenodigd om zowel een jurk voor jezelf als voor je bruidsmeisjes te komen passen in de winkel van D-Moda in Voorburg. 

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel