De geschiedenis van the Little Black Dress

De geschiedenis van the Little Black Dress

Hoewel elk vrouw haar eigen stijl heeft en de trends met de seizoenen veranderen is er één item dat we terug vinden in de kledingkast van iedere vrouw: een zwart jurkje. Beter bekend als The Little Black Dress (LBD). D-Moda neemt u mee in de geschiedenis van dit fenomenale kledingstuk.

Voor 1920

Voor 1920 was het dragen van zwart was strikt voorbehouden voor tijden van rouw. Het dragen van een zwarte jurk werd beschouwd als onsmakelijk omdat deze symbool stond voor rouw. Bovendien waren jurken in deze tijd lang en verhullend.

Coco Chanel

Mode-icoon Coco Chanel bracht hier verandering in met het ontwerpen van the LBD. In 1926 publiceerde Vogue het ontwerp van Chanel dat toegankelijk was voor vrouwen van alle klassen. Een simpel jurkje dat tot iets onder knie viel, recht van model was en versiert werd door enkele diagonale strepen. 

Langzaam veroverde het zwarte jurkje haar plaats in de modewereld met de jaren ’40 en ’50 als hoogtepunt.

Dé LBD

Zegt u LBD dan zegt u Audrey Hepburn in de film ‘Breakfast at Tiffeny’s’. Audrey droeg in vrijwel elke scene een getailleerde LBD van Givenchy en inspireerde daarmee miljoenen vrouwen, en nog!

Het jurkje schijnt over het eeuwige leven te beschikken, gaat al generaties lang mee en heeft menig modetrend overleefd. Niet gek. Het fashion icon is verleidelijk, elegant, praktisch, chic en is er in alle prijzen en maten. Een kleine zwarte jurk zorgt ervoor dat de vrouw zich mooi en glamoureus voelt en zal naar alle verwachtingen nog lang niet uit het straatbeeld verdwijnen.

Vind uw LBD bij D-Moda

Wilt u een Little Black Dress aanschaffen? Er zijn slechts twee voorwaarden waar uw jurkje aan moet voldoen: Simpel en tijdloos zoals Coco Chanel het heeft bedoeld. Zo kunt u eindeloos combineren en blijft uw jurkje in stijl tijdens ieder seizoen en elke trend! Bekijk de uitgebreide collectie van D-Moda voor uw ideale LBD!

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel