Deel 2: 8 verschillende dresscodes voor een bruiloft

Bij een speciale gelenheid hoort vrijwel altijd een dresscode. In het vorige blog hebben wij u kennis laten maken met white tie, black, tie en New York Chic. Lees in dit blog de belangrijkste kenmerken van cocktail, Tenue de Ville , Smart casual / Casual chic en casual.

Cocktail

Om de gast wat meer vrijheid en creativiteit te geven kan de bruiloft in het teken staan van een cocktail dresscode. Hierbij draagt de vrouw een kort jurkje met de juiste hoge hakken eronder. Omdat deze dresscode wat creatiever is mag de vrouw haar outfit mooi afmaken met een clutch en sieraden. Belangrijk is wel om te onthouden dat er een keuze moet worden gemaakt in wat er wel en niet wordt getoond. Zo kunt u namelijk niet verschijnen met blote benen én een diepe decolleté. Heren dragen een pak of een smoking met daaronder een net effe overhemd en nette schoenen. Een horloge mag ook bij een cocktail dresscode gedragen worden.

Tenue de Ville

De naam verklapt al een beetje wat er van u wordt verwacht als er Tenue de Ville op de uitnodiging staat. Dit is de kleding die naar de stad wordt gedrag. Tenminste, vroeger dan. Er wordt van u verwacht dat u net gekleed naar de gelegenheid komt. Zo kunnen vrouwen, bijvoorbeeld, een mantelpakje, een nette jurk of een nette jumpsuit zijn. De rok moet wel over de knie vallen en blote benen zijn niet geoorloofd. Een bijpassende clutch mag en de meest gedragen schoenen zijn halfhoge hakken. Heren hebben wat minder keus dan de vrouwen. Zo dragen de heren doorgaans een subtiel maatpak. Een effen blauw, grijs of zwart pak is het meest voorkomend. Bruin is absoluut een no go. Draag passende schoenen, zoals brogues en kies voor een licht overhemd en een stropdas maken de outfit af.

Smart casual / Casual chic

Tijdens een informele bruiloft bestaat de mogelijkheid dat de dresscode Smart casual of Casual chic is. Het is belangrijk dat u zich wel netjes kleedt, maar u hoeft niet in pak te verschijnen. Vrouwen kunnen kiezen voor een mooi, elegant jurkje met elegante accessoires en een schoen met een hak. Het is de bedoeling om niet al te opvallende kleding te dragen en dat de outfit voornamelijk rust uitstraalt. Heren kiezen voor een effen, net overhemd die eventueel gecombineerd kan worden met een stropdas. Een katoenen broek of pantalon mag beide. In tegenstelling tot Smart casual vraagt Casual chic om een meer klassieke look. Accessoires hoeven niet op te vallen en de schoenen en tassen vallen ook wat minder op.

Casual

Bij Casual kleding ligt de focus in het bijzonder op het feit dat de kleding comfortabel moet zitten. Hierbij kunnen zowel mannen als vrouwen dus alle kanten op en zijn de mogelijkheden eindeloos. Houdt er rekening mee dat u wel naar een bruiloft gaat en de kleding dus niet zo comfortabel moet zijn zoals een joggingbroek, maar dat u zich ook niet overdressed. De bruid en de bruidegom vragen natuurlijk niet zomaar of u Casual naar de bruiloft komt. 

De ideale jurk voor u

Soms kan het ondanks de stikte regels alsnog lastig zijn om uw ideale jurk te vinden. Het is natuurlijk niet alleen belangrijk dat uw jurk geschikt is voor de avond maar de pasvorm moet bijvoorbeeled ook passend zijn voor uw figuur. Bij D-Moda hebben wij niet alleen de mooiste galajurken, cocktailjurken en avondjurken voor iedere gelegendheid en dresscode, wij geven u ook passend en professioneel advies zodat u zeker weet dat u dé ideale jurk heeft.

Kom langs in onze winkel voor onze volledige collectie en passend advies.

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel