Deel 1: 8 verschillende dresscodes voor een bruiloft

De mooiste dag van je leven, zo wordt de trouwdag vaak omschreven. Tijdens deze dag staat alles in het teken van de bruid en de bruidegom, die het feest tot in de puntjes hebben uitgewerkt. Naast dat u naar een prachtig feestje toe mag, is het natuurlijk een hele eer om uitgenodigd te worden op een bruiloft. Vaak vraagt het bruidspaar hier één ding voor terug, namelijk dat u zich aan de dresscode houdt. Er zijn tal van dresscodes die we terugzien op bruiloften lees hier de eerste vier van de belangijkste acht dresscodes

White tie

White tie is de strengste dresscode. Hoewel deze dresscode vaker voorkomt op een gala dan op een bruiloft bestaat de kans natuurlijk altijd dat deze dresscode van u verwacht wordt. Aan deze dresscode zijn een heleboel regels verbonden. Zo dragen vrouwen een feestelijke avondjurk die tot de grond komt. Een diepe en stijlvolle decolleté is het belangrijkste onderdeel van deze jurk. Verder draagt de vrouw handschoenen die over de ellenboog komen. Mooie sieraden worden daarnaast gewaardeerd, zolang ze subtiel zijn. De heren dragen een rokkostuum met zwarte lakleren schoenen en een witte vlinderdas. Een hoge hoed mag maar is niet noodzakelijk. Wat belangrijk is, is dat de heren absoluut geen horloge dragen. Een bruiloft is per slot van rekening een feestje waarbij u niet op de tijd hoeft te letten.

Black tie

Deze dresscode staat voor chic en stijlvol. Dames dragen in het geval van een black tie dresscode een cocktailjurkje of een lange avondjurk. Een cocktailjurkje mag wanneer u geen dinergast bent. Bij deze dresscode is het belangrijk om een jurk met een bescheiden decolleté te dragen. De outfit mag worden afgemaakt met een clutch of een jasje voor over de schouders. Heren verschijnen in smoking met een wit overhemd, een zwarte vlinderdas en zwarte lakschoenen. Een hoed hoort op een black tie evenement niet.

New York chic

De belangrijkste voorwaarde van de New York chic dresscode is dat de kleding super trendy en het liefst van een bekende designer is. Deze dresscode komt, zoals de naam al suggereert, vanuit New York. Het drukke bestaan in de stad zorgde ervoor dat vrouwen tussen het werk en een feestje geen tijd hadden om zich thuis om te kleden. Hierdoor wordt de outfit die op het werk wordt gedragen, vervolgens ook op het feestje gedragen. Een mooi designerjurkje met een aantal accessoires is dus al snel goed. Mooie, designer hakken eronder en de outfit is helemaal af. Heren kunnen ook veel kanten op met deze dresscode. Zo mag de man in pak verschijnen, maar is het ook geoorloofd om een overhemd, colbert of polo te combineren met een pantalon. Eronder draagt de man nette lakschoenen of een paar stijlvolle sneakers. Een designerhorloge mag op dit evenement, in tegenstelling tot White- en Black tie event, wel worden gedragen. 

Bent u op zoek naar een passende jurk?

Het blijft lastig om de juiste gelegenheidskleding uit te zoeken voor een bepaalde dresscode. De vragen blijven altijd spelen, “is dit jurkje te kort of te opvallend?”. Bij D-Moda hebben de specialisten verstand van verschillende dresscodes en biedt het toereikende assortiment voor genoeg mogelijkheden voor iedere gelegenheid. Bent u benieuwd naar de cocktailjurken en galajurken van D-Moda, neem dan eens een kijkje op onze website. Passen gebeurt in de winkel, aangezien het voor D-Moda belangrijk is dat de jurk als gegoten zit en u er prachtig uit zal zien op de aankomende gelegenheid. 

Houdt onze website in de gaten want ons volgende blog bespreekt cocktail, tenue de ville, smart/casual en casual. 

© 2010 - 2017 D-Moda.nl - Gelegenheidskleding voor dames en kinderen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel